Barcelonin teden zaušnic zaokrožil še Cadiz

Po porazu z 0:1 proti Cadizu šest tekem pred koncem prvenstva zaostanek Kataloncev za madridskim Realom znaša 15 točk.
Fotografija: Cadiz je presenetil Bracelono in se v bitki za obstanek povzpel na 16. mesto. FOTO: Lluis Gene/AFP
Odpri galerijo
Cadiz je presenetil Bracelono in se v bitki za obstanek povzpel na 16. mesto. FOTO: Lluis Gene/AFP

Nogometaši Barcelone so po nepričakovanem slovesu od evropskih tekmovanj izgubili še tekmo španskega prvenstva s Cadizom z 0:1 (0:0). Ob tekmi manj za madridskim Realom zaostajajo za 15 točk in boj za naslov prvaka na Iberskem polotoku je že odločen.

Edini gol na tekmi je dosegel Lucas Perez, ki je v 48. minuti v gol pospravil odbito žogo in ugnal vratarja Marc-Andreja ter Stegna ter Cadizu priigral pomembne tri točke v boju za obstanek. Ekipa iz Andaluzije se je na lestvici povzpela na 16. mesto.

Pred 57.000 gledalci na štadionu Camp Nou je Barcelona sicer imela veliko premoč, a gola ni dosegla. Katalonci so proti tekmecu z dna prvenstvene lestvice zapravili tudi priložnost, da pobegnejo madridskemu Atleticu in Sevilli na tri točke prednosti.

Ousmaneju Dembeleju in drugim nogometašem Barcelone prav nič ni šlo od nog, FOTO: Albert Gea/Reuters
Ousmaneju Dembeleju in drugim nogometašem Barcelone prav nič ni šlo od nog, FOTO: Albert Gea/Reuters

Velja omeniti, da je današnjo tekmo pospremil tudi protest navijačev Barcelone, ki so še enkrat protestirali proti prodaji kart na četrtkovi tekmi Evropskega pokala proti nemškemu Eintracht Frankfurtu (2:3), ko se je v Barceloni znašlo preveč nemških navijačev.

Vodstvo kluba je že napovedalo spremembe prodaje vstopnic, predsednik Barcelone Joan Laporta pa bo dogodke še enkrat pojasnil v torek na novinarski konferenci.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: