Baski zmleli Atletico, Jan Oblak: Tako ne moreš postati prvak

Atletico Madrid bo vnovič igral že v torek(21.30), njegov tekmec bo mestni rival Getafe. Real Madrid prevzel vodstvo, uspeh je skazila poškodba Davida Alabe.
Fotografija: Takole je Gorka Guruzeta načel mrežo Jana Oblaka v Bilbau. FOTO: Vincent West/Reuters
Odpri galerijo
Takole je Gorka Guruzeta načel mrežo Jana Oblaka v Bilbau. FOTO: Vincent West/Reuters

Athletic Bilbao je v derbiju 17. kola španskega nogometnega prvenstva prepričljivo in zasluženo premagal Atletico Madrid z 2:0 in naredil velik korak k mestom, ki vodijo v ligo prvakov. Goste je še hujšega poraza rešil Jan Oblak. Slovenski čuvaj mreže je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo – zadela sta Gorka Guruzeta v 51. minuti in Nico Williams v 64. s spektakularnim golom, ob tem pa je ubranil še več zelo nevarnih poskusov domačih, ki so imeli vseh 90 minut niti igre v svojih rokah.

Baski so tako v velikem slogu končali enoletno praznovanje 125. obletnice obstoja kluba. Jan Oblak je po tekmi za španske medije povedal: »Igrali smo slabo, morda zaradi utrujenosti po sredini tekmi lige prvakov. Na svojem igrišču imamo povsem drug obraz kot na gostovanjih. Tako ne moremo osvojiti naslovov ali se potegovati za najvišja mesta.«

Naslednja tekma Atletica že v torek zvečer

Atletico Madrid, ki doma ni izgubil tekme že skoraj eno leto, je doživel tretji zaporedni neuspeh v gosteh po Barceloni in Las Palmasu. Zdaj je pri 34 točkah oziroma dveh več kot Athletic Bilbao. Atletico bo igral naslednjo tekmo že v torek zvečer (21.30), njegov tekmec bo mestni rival Getafe.

Nogometaši madridskega Reala so premagali Villarreal s 4:1 in znova prevzeli vodstvo na lestvici. Pri prvih dveh zadetkih jim je bil v pomoč tudi VAR. Ob uvodnem Juda Bellinghama so tako glavni sodnik tekme kot njegovi pomočniki v sobi z video tehnologijo prezrli očiten prekršek Angleža, pri drugem Rodriga pa je stranski sodnik najprej pokazal prepovedan položaj, nato pa je po odločitvi Vara zadetek obveljal.

V nadaljevanju sta zmago domačih potrdila Brahim Diaz in Luka Modrić, častni zadetek gostov za 2:1 je dosegel Jose Luis Morales. Zmago Real Madrida je skazila poškodba kolena branilca Davida Alabe, ki je z bolečino na obrazu zapustil igrišče v prvem polčasu.

Preberite še:

Komentarji: