Boltova nogometna kariera se lomi na denarju (VIDEO)

Nekdanji jamajški šprinterski bog je računal na vsaj dvajsetkrat večjo vsoto, kot so mu jo ponudili Avstralci.
Fotografija: Usain Bolt pričakuje konkretnejšo ponudbo. FOTO: David Gray/Reuters
Odpri galerijo
Usain Bolt pričakuje konkretnejšo ponudbo. FOTO: David Gray/Reuters

Sydney – Nekdanji jamajški šprinterski bog Usain Bolt se po končani atletski karieri preizkuša tudi v nogometu, a se zatika pri denarju. Kot so sporočili iz avstralskega prvoligaškega moštva Central Coast Mariners, so možnosti za podpis pogodbe z njim nične, če ne bodo zanj poiskali posebnega sponzorja. Bolt z ekipo ne bo več treniral, dokler ne bodo urejene finančne formalnosti.


80.000 evrov je zanj premalo


Po poročanju tujih medijev je verjetnost, da bo 32-letni superzvezdnik sprejel ponujene pogoje, če klub ne bo našel dodatnih sredstev, pičla. Svetovnemu rekorderju na 100 metrov so pri avstralskem kolektivu ponudili 80.000 evrov težko pogodbo, Bolt pa je računal na vsaj dvajsetkrat večjo vsoto. Vodstvo kluba je sicer o finančni plati (morebitne) pogodbe že ves čas skrivnostno.


Hitrost ali stara slava?


Osemkratni olimpijski zmagovalec v atletiki se že od lani trudi ustvariti še nogometno kariero, pri čemer njegovi zagovorniki poudarjajo, da bi bil zaradi svoje hitrosti lahko odličen nogometaš, ostali pa, da bi si nogometno pot gradil predvsem na račun stare slave in da potrebuje še veliko igralne prakse na ligaški ravni. Pred časom je Usain na dobrodelni tekmi v majici Mariners že prispeval dva gola, zanj pa so interes pokazali tudi na Malti.

Preberite še:

Komentarji: