Bravo in Koper zadnja skočila med najboljšo osmerico v Sloveniji

Po Celju in Radomljah sta se v četrtfinale nogometnega pokala Pivovarne Union uvrstila še Bravo in Koper.
Fotografija: Nogometaši Brava (v rumenem) so si zagotovili nastop v četrtfinalu slovenskega pokala. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Nogometaši Brava (v rumenem) so si zagotovili nastop v četrtfinalu slovenskega pokala. FOTO: Jože Suhadolnik

Po Celju in Radomljah sta se v četrtfinale nogometnega pokala Pivovarne Union uvrstila še Bravo in Koper. Ljubljanska zasedba je v mestu vrtnic premagala Gorico z 2:0, na drugi tekmi v Kidričevem pa je bil Koper boljši od Aluminija z 2:1.

Bravo je vse dvome o zmagi v novogoriškem športnem parku razrešil prvi polovici tekme, ko sta v 32. in 33. minuti zadela Hrvat Loren Maruzin in Sandi Ogrinec. Na današnji drugi tekmi v Kidričevem je Aluminij povedel z golom Harisa Kadrića v osmi minuti, zmago trenutno vodilni ekipi v Prvi ligi Telekom Slovenije z Obale - ob tekmi manj ima kar šest točk več od Brava, Olimpije in Maribora - pa sta v nadaljevanju tekme prinesla Jamajčan Kaheem Parris in Matej Palčič z goloma v 30. in 39. minuti.


Pokalno tekmovanje poteka po prilagojenem formatu


V tej sezoni pokalno tekmovanje poteka po prilagojenem formatu zaradi pandemije koronavirusa. Večina medobčinskih tekmovanj ni bila končana. Tako se bo v sezoni 2021/22 za lovoriko merilo 12 klubov, deset prvoligaških in najboljša kluba iz 2. SNL v minuli sezoni. Osem jih igra v 1. kolu, v četrtfinalu se bodo štirim zmagovalcem prvega kola pridružili še Domžale, Maribor, Mura in Olimpija, ki so se v prejšnji sezoni prebili v evropska tekmovanja.

Prvo kolo pokala NZS:
CB24 Tabor Sežana : Celje 0:2, Kalcer Radomlje : Krka 2:1, Gorica : Bravo 0:2, Aluminij : Koper 1:2; v četrtfinalu: Celje, Radomlje, Bravo, Koper, Domžale, Maribor, Mura in Olimpija.

Preberite še:

Komentarji: