Brezhibni Brazilci zaviti v molk: se poslavlja selektor?

Kljub nizu zmag ob začetku kvalifikacij za SP v brazilski reprezentanci ni miru. V Porto Alegreju so petkratni svetovni prvaki sicer ugnali Ekvador.
Fotografija: Neymar in Lucas Paqueta (desno) po zadnjem golu na tekmi z Ekvadorjem, za katerega je poskrbel zvezdnik PSG. FOTO: Diego Vara/Reuters
Odpri galerijo
Neymar in Lucas Paqueta (desno) po zadnjem golu na tekmi z Ekvadorjem, za katerega je poskrbel zvezdnik PSG. FOTO: Diego Vara/Reuters

Nogometaši Brazilije so v petem krogu kvalifikacij za SP 2022 v Porto Alegreju premagali Ekvador z 2:0 in dosegli še peto zmago, s katero so se utrdili na vrhu lestvice. Za štiri točke zaostaja Argentina, Ekvador na tretjem mestu zdaj že za šest.
Na stadionu Beira-Rio je za petkratne svetovne prvake zadel napadalec Evertona Richarlison v 65. minuti, končni izid pa je v sodnikovem podaljšku dosegel zvezdnik Neymar, ki pa je šele v drugem poskusu zadel z bele pike.

Mrežo Ekvadorja je zatresel tudi napadalec Flamenga Gabriel Barbosa, a so sodniki gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili. V torek selecao v okviru kvalifikacij za SP čaka gostovanje v Asuncionu v Paragvaju. Bržkone pa bo ne glede na razplet zelo burno po tekmi. Brazilija je letos prevzela južnoameriško nogometno prvenstvo, potem ko sta ga odpovedala sogostitelja Argentina in Kolumbija. Po prvotnih kritikah je tematika utihnila, trener Tite in nekateri nogometaši pa so napovedali, da bodo o tem spregovorili po kvalifikacijski tekmi v Paragvaju.


Razprava, ki je poenotila ekipo


Kot je poročal časnik Folha de Sao Paulo, ki se sklicuje na družbena omrežja in nekatere druge medije, se je v reprezentanci vnela razprava o udeležbi na domačem tekmovanju. Prav ta razprava pa naj bi ekipo tudi močno poenotila.

Namigi so različni. Časnik omenja, da bo moral svoje mesto morda zapustiti predsednik Brazilske nogometne zveze Rogerio Caboclo, po drugi strani pa nakazuje tudi možnost, da se bo po zaostritvi odnosov med reprezentanco in vodstvom zveze poslovil selektor Tite. Zaenkrat so vsi še zaviti v molk.

Preberite še:

Komentarji: