Casemiro: Če roke ni videl VAR, kaj naj rečem jaz?

Real Madrid je po zmagi nad Granado na vrhu lestvice ujel Atletico Madrid.
Fotografija: Casemiro (levo) je prejel tudi čestitko kapetana Sergia Ramosa. FOTO: Susana Vera/Reuters
Odpri galerijo
Casemiro (levo) je prejel tudi čestitko kapetana Sergia Ramosa. FOTO: Susana Vera/Reuters

Nogometaši Reala na domači tekmi proti Granadi niso blesteli, toda odpor tekmecev so vendarle strli. Z goloma Casemira v 57. minuti in Karima Benzemaja v četrti minuti sodniškega dodatka so zmagali z 2:0 in se spet izenačili z mestnim tekmecem Atleticom na prvem mestu prvenstvene razpredelnice. Real je res igral dve tekmi več kot Atletico.

V prvem polčasu tekme v Madridu ni bilo veliko nevarnih akcij in strelov. V 38. minuti se je v domači vrsti poškodoval Rodrygo, zamenjal ga je Marco Asensio, ki je nato v drugem delu poživil igro domače ekipe. Madridčani so si priigrali kar nekaj priložnosti, Asensio je tudi zadel okvir vrat, nekajkrat so zagrozili tudi gosti.

Karim Benzema igra v odlični formi. FOTO: Susana Vera/Reuters
Karim Benzema igra v odlični formi. FOTO: Susana Vera/Reuters


Prvi gol je padel v 57. minuti, ko je Asensio z leve strani podal žogo v sredino, kjer je bil najvišji Casemiro, ki jo je z glavo poslal v mrežo. V zadnjem delu je napadala predvsem Granada, imela tudi priložnosti, tako kot v prejšnjem krogu proti Eibarju pa se je spet zgodil tudi sumljiv položaj v kazenskem prostoru Reala, a sodniki se po ogledu posnetka, na katerem so poskušali ugotoviti, ali je Casemira žoga zadela v roko ali ne, niso odločili za enajstmetrovko. Kljub premoči gostov v zadnjih minutah, pa so mrežo do konca zadeli domači, to je uspelo Benzemaju.

»Želimo nadaljevati svoj niz zmag, toda hkrati želimo tudi počivati, zato nam bo prišlo prav, da naslednja tekma ne bo sledila že čez tri dni. Trener je bil zadovoljen z današnjo tekmo. Od nas zahteva čvrsto igro, ob predložkih pa vsaj od mene tudi igro v kazenskem prostoru in iskanje strela z glavo. VAR? Če VAR ni videl igranja z roko, kaj naj rečem jaz …? VAR je tu vendarle za to, da nam pomaga,« je po tekmi povedal Casemiro.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: