Celjani iz Murske Sobote pripeljali še Luko Bobičanca

Slovenski nogometni prvoligaš Celje je po Matku Obradoviću, Klemnu Nemaniču in Žanu Karničniku pripeljal še eno odmevno okrepitev.
Fotografija: Luka Bobičanec bo gole zdaj zabijal v celjskem rumeno-modrem dresu. FOTO: Jure Banfi
Odpri galerijo
Luka Bobičanec bo gole zdaj zabijal v celjskem rumeno-modrem dresu. FOTO: Jure Banfi

V zimskem prestopnem roku je celjski dres oblekel še Luka Bobičanec. Nekdanji član Mure je s Celjani podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto, so sporočili iz kluba. Devetindvajsetletni hrvaški nogometaš je nogometno pot v članski konkurenci začel pri Međimurju, jo nadaljeval v Čakovcu, pri devetnajstih letih pa se prvič podal v tujino. Oblekel je dres avstrijskega tretjeligaša Stegersbacha, kasneje pa je v Avstriji igral še za Heiligenbrunn.

V spomladanskem delu sezone 2015/16 se je slovenski javnosti predstavil v dresu Nafte, ko je v 3. SNL na 12 tekmah dosegel 13 zadetkov. Sledil je enoletni skok na Hrvaško k Poletu, nato pa je pred začetkom sezone 2017/18 podpisal za Muro.

V krstni drugoligaški sezoni je bil izbran za najboljšega posameznika 2. SNL, klubu pa je pomagal pri preboju v prvoligaško tekmovanje. V naslednjih štirih sezonah in pol je vezist, ki lahko enako dobro igra z obema nogama, vselej veljal za enega izmed najboljših igralcev lige. Na 129 nastopih v prvoligaški konkurenci je zbral 34 zadetkov in 26 asistenc.

Bobičanec je z zadetkom na odločilni tekmi zadnjega kroga v sezoni 2020/21 Muri pomagal do naslova državnega prvaka, s klubom iz Murske Sobote pa se je sezono poprej veselil še pokalnega naslova. Izkušeni vezist ima tudi 15 nastopov v kvalifikacijah za evropska klubska tekmovanja, v premierni sezoni konferenčne lige pa je zaigral na tekmi proti Vitesseju.

Preberite še:

Komentarji: