Celje in šampionski trener sta se razšla

Dušan Kosić je prva trenerska žrtev ligaškega nogometnega odmora. Novi trener bo znan v prihodnjih dnevih.
Fotografija: Ne le Dušan Kosić, ki je Celje popeljal do prvega naslova državnega prvaka, tudi pomočnika Jasmin Jerić in Amel Mujčinović ne bosta več v strokovnem štabu. FOTO: Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Ne le Dušan Kosić, ki je Celje popeljal do prvega naslova državnega prvaka, tudi pomočnika Jasmin Jerić in Amel Mujčinović ne bosta več v strokovnem štabu. FOTO: Blažž Samec/Delo

Nogometni klub Celje se je dan po porazu v zadnjni letošnji ligaški tekmi proti Muri (1:3) sporazumno razšel s trenerjem Dušanom Kosićem. Poslavljata se tudi pomočnik trenerja Jasmin Jerić in trener vratarjev Amel Mujčinović.

Celje se je vsem trem zahvalilo za njihov prispevek k uspehom in jim na njihovi nadaljnji poti zaželelo vse najboljše. Ime novega trenerja bodo sporočil v prihodnjih dneh, so še dodali.

Devetinštiridesetletni Kosić je v knežje mesto prišel septembra leta 2017, z osvojenim naslovom državnega prvaka v lanski tekmovalni sezoni pa se je z zlatimi črkami za vedno zapisal v zgodovino kluba.

Kosić je športno pot začel pri viški Svobodi, kasneje pa je zastopal še barve Krke (tedaj Elana), Beltincev, Vevč, Korotana, velenjskega Rudarja Velenja, avstrijskega Ferlacha in ljubljanske Olimpije, katere član je bil dvakrat in za katero je zbral največ nastopov. Za reprezentanco je med letoma 1992 in 1994 nastopil petkrat, v državnem prvenstvu pa je odigral 421 nastopov in dosegel 80 golov.

V trenerski karieri je od leta 2010 vodil Krško, Olimpijo, Triglav in Celje. Vmes je vodil še slovensko reprezentanco do 17 let.

Preberite še:

Komentarji: