Cesarju Franzu v poklon zanesljiva zmaga Bayerna

Prva tekma Bayerna po zimskem premoru je minila v luči slovesa Franza Beckenbauerja, Bayern jo je na Alianz Areni proti Hoffenheimu dobil s 3:0.
Fotografija: Jamal Musiala je leto 2024 začel z dvema goloma. FOTO: Leonhard Simon/Reuters
Odpri galerijo
Jamal Musiala je leto 2024 začel z dvema goloma. FOTO: Leonhard Simon/Reuters

Bavarski navijači so dočakali povratek ljubljencev na bundesligaške zelenice, prva tekma po novoletnem premoru pa kljub zanesljivi zmagi ni minila v prešernem vzdušju. Ta teden se v Nemčiji poslavljajo od preminulega »cesarja« Franza Beckenbauerja, igralske in trenerske legende, ki je največji pečat pustil prav v Bayernu.

Poklon Beckenbauerju na Alianz Areni. FOTO: Leonhard Simon/Reuters
Poklon Beckenbauerju na Alianz Areni. FOTO: Leonhard Simon/Reuters

Bavarci so poglavarju obrambe v čast odigrali tekmo s Hoffenheimom in zanesljivo prišli do novih treh točk v bundesligi. Očitno je zimski premor dobro del Jamalu Musiali, ki jeseni ni igral na lanski ravni, zdaj pa je z dvema zadetkoma (obakrat mu je podal Leroy Sane) pokazal, da se vrača v stare tirnice. 

Končni izid je že v sodniškem dodatku postavil Harry Kane. Bayern ima po 16 odigranih tekmah zdaj le še točko zaostanka za vodilnim Bayerjem iz Leverkusna, ki bo danes gostoval na Bavarskem pri Augsburgu. 

V teh dneh je sicer za kar nekaj privzdignjenih obrvi poskrbel edini zimski nakup Bayerna, iz Tottenhama so pripeljali odpisanega branilca Erica Dierja, ki v Londonu kljub zdesetkani obrambi ni uspel priti v udarno postavo Anga Postecogluja. Pri Bayernu so si obetali prihod Romuna Raduja Dragušina, a jim ga je »speljal« prav Tottenham. 

Komentarji: