Comana vožnja na trening stala 50 tisočakov

Bayernov zvezdnik se je pripeljal z avtomobilom Mercedesa in ne Audija, ki je sponzor in delni lastnik kluba. V zameno bo delil podpise.
Fotografija: Kingsley Coman je kršil klubski pravilnik. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Kingsley Coman je kršil klubski pravilnik. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Da v Nemčiji ni šale, kar zadeva sponzorske obveznosti, je na svoji koži oziroma denarnici občutil mladi nogometni zvezdnik Bayerna Kingsley Coman.

Kaznovan bo, ker je na trening prišel z napačnim avtomobilom. Sponzor nemškega in evropskega prvaka je namreč Audi, ki ima tudi 8,33 odstotka delnic kluba, po pravilniku morajo igralci na treninge in tekme prihajati z vozili te znamke. Bayern od Audija letno dobi 50 milijonov evrov. Štiriindvajsetletni Francoz pa se je pripeljal v dragem Mercedesu in bo zato moral plačati 50.000 evrov.



To ni njegov prvi takšen prekršek, lani je enkrat prišel v športnem McLarnu in bil tudi takrat kaznovan. Očitno ga nič ne izuči. »Rad bi se opravičil klubu in Audiju, ker nisem prišel s službenim avtomobilom. Razlog je v tem, da sem imel na Audiju poškodovano stransko ogledalo. To je bila napaka. Da bi se odkupil, bom obiskal tovarno Audija v Ingolstadtu in podelil avtograme zaposlenim,« samozavesti ne manjka odličnemu napadalcu.

Preberite še:

Komentarji: