Crotone je postal 78. Ronaldova žrtev

Juventus se je s prepričljivo zmago s 3:0 zavbihtel na tretje mesto v italijanskem nogometnem prvensdtvu, Portugalec pa je dosegel dva gola.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je z nebeškima skokoma in goloma, 17. in 18. v tej sezoni, odločil zadnjo tekmo 23. kola italijanskega prvenstva. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je z nebeškima skokoma in goloma, 17. in 18. v tej sezoni, odločil zadnjo tekmo 23. kola italijanskega prvenstva. FOTO: Massimo Pinca/Reuters

Cristiano Ronaldo je končal manjšo strelsko krizo, potem ko je na zadnjih petih prvenstvenih tekmah dosegel le gol. Proti Crotoneju je zabil dva gola, oba z glavo in prvič po maju leta 2015. Juventus je zdaj tretji in se je vrnil v boj za nogometnega prvaka in deseti zaporedni naslov. Za vodilnim Interjem s tekmo manj zaostaja za osem točk. Tretji gol za zmago s 3:0 je dosegel Američan Weston McKennie.

Tudi v zadnji tekmi 23. kola serie A je Ronaldo postavljal mejnike. Na lestvici strelcev je z 18. golom prehitel Romela Lukakuja (17), sedmič v sezoni dosegel dvojček, s čimer je najboljši v najmočnejših petih ligah, za nameček pa se je približal rekordu Zlatana Ibrahimovića. Šved je od leta 2000 dosegel gol kar 79. tekmecem, Portugalec je pri št. 78.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Preberite še:

Komentarji: