Da bi velike stvari naredili še večje

Drevi ob 18. uri v Celju kvalifikacijska tekma za uvrstitev na nogometno EP leta 2019 selekcij do 21 let med Slovenijo in Bolgarijo
Fotografija: Gregorja Sorčana čaka težko delo proti Bolgarom.
Foto Tomi Lombar
Odpri galerijo
Gregorja Sorčana čaka težko delo proti Bolgarom. Foto Tomi Lombar

»Nismo rekli še zadnje,« je selektor reprezentance do 21 let Primož Gliha vrgel kost pred predzadnjo tekmo kvalifikacij za EP leta 2019 v Italiji in San Marinu, današnjo v Celju proti Bolgariji. Naši upi teoretično še merijo na uvrstitev med štiri najboljše drugouvrščene reprezentance in dodatne kvalifikacije za dve prosti mesti. Devet zmagovalcev skupin se bo uvrstilo neposredno, ob teh bo seveda tudi gostiteljica Italija.

»Zahvaljujoč izidom predhodnika Tomaža Kavčiča smo pri žrebu imeli lažje tekmece in smo lahko še napredovali. Zdaj smo v položaju, da se utrdimo tik za najboljšimi v Evropi. Imamo veliko izzivov. Med njimi tudi tega, da potrdimo 2. mesto, ne glede na to, da v torek še gostujemo v Franciji,« je dodal Gliha in izpostavil težave s poškodbami, ki nenehoma spreminjajo najboljšo postavo – zaradi njih je bil tik pred zdajci ob zadnji tekmi še prvi strelec 1. SNL Jan Mlakar. Ob tem je Gliha razkril začetno enajsterico.

Bolgarija je ob Franciji edina premagala Slovenijo (3:0), našim pa za 2. mesto zadostuje že neodločen izid.

Začeli bodo (3-5-2): Sorčan; Brekalo, Pišek, Lipušček; Brecl, Gliha, Stanković, Primc, Vokić; Repas, Tučić.


Vrstni red: Francija (9) 27, Slovenija (8) 14, Kazahstan (9) 10, Bolgarija (8) 9, Črna gora (8) 5, Luksmeburg (8) 4.
 

Komentarji: