Danci so se v drugem polčasu znesli nad Čehi, nova lovorika za Bayern

V kvalifikacijah za nastop v skupinskem delu lige prvakov so bili uspešni tudi Krasnodar (Rus), Midtjylland (Dan) in Salzburg (Avs).
Fotografija: Nogometaši Midtjyllanda so se takole veselili zmage nad praško Slavio. Foto Henning Bagger/Reuters
Odpri galerijo
Nogometaši Midtjyllanda so se takole veselili zmage nad praško Slavio. Foto Henning Bagger/Reuters

V skupinski del lige prvakov so se danes uvrstili še nogometaši Krasnodarja (Rus), Midtjyllanda (Dan) in Salzburga (Avs). Na delu je bil tudi slovenski sodnik Damir Skomina, ki je delil pravico na tekmi med Midtjyllandom in praško Slavio (4:1).

Dvoboj so bolje začeli Čehi, ki so že v četrti minuti vodili z 1:0, potem ko je domačo mrežo zatresel Peter Olayinka. S takšno prednostjo so igralci Slavie odšli tudi na odmor in takrat so se verjetno že spogledovali z napredovanjem. Toda drugi polčas je minil povsem v znamenju gostiteljev, ki so dosegli kar štiri gole (Sory Kaba 66., Alexander Scholz 85. 11-m, Frank Onyeka 89., Anders Dreyer 90.) in si s skupnim izidom 4:1 (prva tekma se je razpletla brez zadetkov) zagotovili igranje v skupinskem delu.

Nogometaši Krasnodarja so tudi v gosteh z 2:1 ugnali igralce moštva PAOK in napredovali s skupnim izidom 4:2, nogometaši Salzburga pa so bili danes s 3:1 boljši od telavivskega Maccabija, skupno pa s 5:2.


 

Komentarji: