Delamei Mlinarju uspel preboj skozi dodatne kvalifikacije

New England je z 2:1 premagal Montreal in si zagotovil mesto v končnici, uspešen je bil tudi Nashville, ki je odpravil Inter Miami s 3:0.
Fotografija: New England v prvem krogu končnice čaka prvopostavljena Philadelphia. FOTO: Meyer/AFP
 
Odpri galerijo
New England v prvem krogu končnice čaka prvopostavljena Philadelphia. FOTO: Meyer/AFP  

V amerški nogometni ligi MLS sta znana kluba, ki sta se v končnico uvrstila prek dodatnih kvalifikacij. To sta New England Revolution in Montreal.

Nogometaši New Englanda, pri katerih je bil Slovenec Antonio Delamea Mlinar med rezervisti, je bil z 2:1 boljši od Montreala. Tekma je bila zelo dramatična, začelo se je z vodstvom New Englanda, ki ga je v vodstvo popeljal Carles Gil v 38. minuti. Montreal je izenačil v 61. minuti prek Romella Quiota, zmagovalca pa je v 95. minuti odločil Gustavo Bou.

New England se bo v prvem krogu končnice pomeril s prvopostavljeno Philadelphio.

Nashville je končal pot Interja iz Miamija. FOTO: Steve Roberts/Usa Today Sports
Nashville je končal pot Interja iz Miamija. FOTO: Steve Roberts/Usa Today Sports


Za mesto v prvem krogu končnice sta se pomerila tudi Nashville in Inter Miami, katerega lastnik je nekdanji angleški reprezentant David Beckham.

Prepričljivo zmago so slavili pri Nashvillu, ki so tekmeca odpravili s 3:0. V prvem polčasu sta zadela Randall Leal in Hany Mukhtar, ki je bil uspešen z bele točke, napredovanje pa je potrdil Dax McCarty. Nashville, sicer sedmi nosilec, bo za preboj v drugi krog igral z drugopostavljenim Torontom.


MLS, dodatne kvalifikacije za končnico:
New England : Montreal 2:1 (Gil 38., Bou 95.; Quioto 61.)
Nashville : Inter Miami 3:0 (Leal 14., Mukhtar 24./11m, McCarty 57.)

Preberite še:

Komentarji: