Derbi znova ni minil brez izgredov in pirotehnike

Policisti pred tekmo Maribora in Olimpije niso obravnavali dogodkov, povezanih z derbijem, povsem drugače je bilo med srečanjem.
Fotografija: Na stadionu Ljudski vrt so razgreti navijači povzročili nemalo preglavic. (Fotografija je simbolična.) FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Na stadionu Ljudski vrt so razgreti navijači povzročili nemalo preglavic. (Fotografija je simbolična.) FOTO: Uroš Hočevar

Na sobotnem nogometnem derbiju med Mariborom in Olimpijo (0:3) veliko dela ni imel le domači vratar, ki je moral trikrat pobrati žogo iz svoje mreže, temveč tudi mariborski policisti. Ti pred tekmo v Ljudskem vrtu sicer niso obravnavali dogodkov, povezanih z derbijem, povsem drugače je bilo med tekmo.

Zaradi uporabe pirotehnike so kaznovali več navijačev. Večini so izdali plačilni nalog, nekatere so morali ukrotiti s »prisilnimi sredstvi«. Enemu izmed kršiteljev so tudi izrekli prepoved udeležbe na javnih prireditvah.

Kljub temu so s Policijske uprave (PU) Maribor sporočili, da je policija varovanje prireditve opravila v skladu z načrtov. Za varovanje so odredili posebno policijsko enoto in policijski helikopter, sodelovali so tudi drugi policisti različnih policijskih enot.

Olimpija je derbi dobila z 0:3. FOTO: Tadej Regent
Olimpija je derbi dobila z 0:3. FOTO: Tadej Regent

Preberite še:

Komentarji: