Di Maria zrušil 30 let star rekord legendarnega Jugoslovana

Pariški nogometaši tudi v tej sezoni ne bodo ostali brez osvojene lovorike.
Fotografija: Angel Di Maria in Neymar sodita med boljše podajalce pri PSG. FOTO: David Ramos/AFP
Odpri galerijo
Angel Di Maria in Neymar sodita med boljše podajalce pri PSG. FOTO: David Ramos/AFP

PSG je izgubil boj za lovoriko v Uefini ligi prvakov, slabo mu kaže tudi v boju za ubranitev naslova francoskega prvaka. Toda Parižani tudi v tej sezoni ne bodo ostali brez lovorike. PSG je vnovič osvojil francoski pokal, potem ko je v finalu premagal v tej sezoni odlični Monaco z 2:0. Med junaki pariške zmage je bil tudi bočno-krilni as Angel Di Maria, ki je prispeval podajo za gol Kylianu Mbappeju.


Med aktivnimi v ospredju tudi Mbappe, Verratti in Neymar


Safet Sušić je bil eden največjih mojstrov nogometa v nekdanji SFRJ. FOTO: Dado Ruvić/Reuters
Safet Sušić je bil eden največjih mojstrov nogometa v nekdanji SFRJ. FOTO: Dado Ruvić/Reuters
Argentinski zvezdnik si je tako pripisal že 104. podajo za gol v majici PSG, s čimer je zrušil podvig nekoč fantastičnega jugoslovanskega mojstra Safeta Sušića. Sušić je začel člansko kariero na štadionu Sarajeva, nato pa med letoma 1982 in 1991 blestel v majici PSG, v kateri je zbral 103 podaje za gol. Di Maria je zrušil tudi rekord 66-letnika iz kraja Zavidovići v osrednji BiH.

Med vsemi igralci v zgodovini pariškega kluba se nihče ni približal dosežkom Di Marie in Sušića. Tretji asistent po vrsti je denimo Mustapha Dahleb (80), med aktivnimi igralci pa po tem merilu najvišje kotirajo Mbappe (56), Marco Verratti (53) in Neymar (46).

Preberite še:

Komentarji: