Dolgoletni slovenski reprezentant obesil svoje kopačke na klin

Svojo uspešno športno pot se je odločil skleniti Valter Birsa, ki je za našo izbrano vrsto odigral 90 tekem.
Fotografija: Valter Birsa z zadovoljstvom in ponosom končuje športno pot. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Valter Birsa z zadovoljstvom in ponosom končuje športno pot. FOTO: Blaž Samec/Delo

Dolgoletni slovenski nogometni reprezentant Valter Birsa je danes svoje sledilce na družbenih omrežjih obvestil, da se je odločil končati poklicno športno pot. »Prišel je čas, da oznanim konec moje nogometne kariere. To počnem z zadovoljstvom in ponosom, ki izhajata iz tega, kar mi je dala ta čudovita športna in življenjska izkušnja," je zapisal Birsa.

»V vsakem mestu, s katerimkoli dresom, sem vedno dal vse od sebe z zavzetostjo in ljubeznijo. Želim se zahvaliti vsem ljudem, ki so me spremljali na tej dolgi in lepi poti: soigralcem, trenerjem, predsednikom, zdravnikom, fizioterapevtom, ekonomom in drugim klubskim sodelavcem in številnim navijačem ekip, v katerih sem igral. Vedno bom hvaležen vsem, ki so me pri tem podpirali. Hvala vsem prijateljem, ki so mi bili ves čas blizu. Največja hvala gre pa moji družini, ki me je vedno podpirala in prenašala,« je še dodal 35-letnik iz Šempetra pri Gorici.

Nazadnje je v prejšnji sezoni 2019/20 igral za Cagliari, za katerega je zbral 25 nastopov. Zasedba s Sardinija bo tako zapisana kot njegov zadnji poklicni klub v vlogi igralca. Pred tem je bil član Chieva, za klub iz Verone je igral od leta 2014, v italijanski ligi pa je v karieri dosegel 18 zadetkov.

Birsa je od prihoda v Italijo leta 2011 igral še za Genovo, Torino in Milan. Nogometno pot je začel pri petih letih v vrstah nogometne zasedbe iz Bilj, nato se je kalil v vrstah Primorja in Gorice, za katero je zbral kar 29 golov. Uradno je bil njegov igralni položaj v zvezni vrsti na sredini igrišča. Leta 2006 je podpisal za Sochaux, v Franciji pa je nosil tudi majico Auxerra. Za slovensko reprezentanco je odigral 90 tekem, na katerih je med letoma 2006 in 2018 dosegel sedem zadetkov.

Komentarji: