Prekmurci boljši tudi od Mariborčanov

Nadaljevanje 18. kola 1. SNL po okusu Kopra in Mure. V soboto so Domžale zanesljivo premagale Radomlje, Aluminij pa je uprizoril zasuk proti Taboru.
Fotografija: Nogometaši Mure so vpisali novo zmago. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Nogometaši Mure so vpisali novo zmago. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Nogometaši Mure so tri dni po senzaciji proti Tottenhamu v konferenčni ligi dosegli še eno pomembno zmago. V derbiju 18. kola 1. SNL so s 3:1 (2:1) premagali Mariborčane.

Prekmurce je v 25. minuti v vodstvo popeljal Žan Karničnik, na 2:0 pa je na veselje domačih navijačev že pet minut pozneje povišal Tomi Horvat. Nekaj upanja je gostom vlil Robert Voloder, ki je v 32. minuti znižal rezultat (1:2). Pri tem izidu je ostalo vse do 90. minute, ko je – tako kot v četrtek proti Tottenhamu – v polno zadel še Amadej Maroša in postavil končni izid.

Varovanci trenerja Anteja Šimundže so tako dosegli šesto zmago v tej sezoni državnega prvenstva, v katerem s tekmo manj zasedajo peto mesto. Mariborčani so drugi za Koprčani.

Uspešni tudi Koprčani na gostovanju v Ljubljani

V prvem nedeljskem dvoboju so ljubitelji nogometa so v videli tri zadetke na močno razmočeni zelenici, a pričakovano zelo malo povezane igre. V zahtevnih razmerah na meji regularnega so se 11. zmage v sezoni veselili Koprčani. Na vrhu lestvice so tako varovanci Zorana Zeljkovića Mariboru ušli na tri točke. Štajerce dvoboj 18. kola še čaka, in sicer drevi proti Muri v Murski Soboti (20.15).

Dvoboj med nogometaši Brava in Kopra se je razpletel po željah Primorcev. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Dvoboj med nogometaši Brava in Kopra se je razpletel po željah Primorcev. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Koprčani, pri katerih je zaradi kazni manjkal Karlo Bručić, so se na zahtevne razmere v prvem polčasu nekoliko bolje prilagodili. Po dobrem zadrževanju žoge Lamina Colleyja in njegovi podaji v sredino prišli tudi do vodstva v 16. minuti, ko je bil z glavo iz neposredne bližine natančen Bede Osuji.

Veliko nesreče pa so imeli gosti ob koncu 20. minute, ko je po podaji iz kota nerodno posredoval kapetan Matej Palčič in zadel soigralca Nikolo Krajinovića, od katerega se je žoga odbila za hrbet Davida Adama. Dobri dve minuti kasneje je Koprčane znova v vodstvo popeljal najboljši strelec lige Maks Barišić, ki je za svoj že 11. zadetek neubranljivo zadel z levico.

Ljubljančani so v zaključku vse bolj poskušali z visokimi žogami, do spremembe rezultata pa ni več prišlo.

Domžalčani že pet tekem neporaženi

Domžalčani ostajajo nogometni vladarji v občini. V lokalnem derbiju  so v »gosteh« na svojem štadionu zanesljivo premagali zaradi treh kaznovanih igralcev močno oslabljene Radomljane. Odločitev o zmagovalcu je padla že po prvih 45 minutah, ko sta v končnici gola dosegla Senijad Ibričić v 39. minuti in Dejan Georgijević v 43.

Domžalčani so že pet tekem neporaženi, v desetem lokalnem derbiju pa so še osmič – ob porazu in neodločenem izidu – premagali Radomljane.

Senijad Ibričić je s prvim golom v lokalnem derbiju in svojem četrtem v tej sezoni zapeljal Domžalčane do zanesljive zmage v 18. kolu 1. SNL. FOTO: Leon Vidic/Delo
Senijad Ibričić je s prvim golom v lokalnem derbiju in svojem četrtem v tej sezoni zapeljal Domžalčane do zanesljive zmage v 18. kolu 1. SNL. FOTO: Leon Vidic/Delo

V drugi tekmi sobotnega popoldneva je Aluminij ugnal goste iz Sežane s 3:2 (2:2). Primorci so zavoljo kazni in poškodb nastopili brez sedmih nogometašev udarne enajsterice, vseeno pa se odločno lotili naloge, dvakrat vodili, na koncu pa v Kidričevem ostali praznih rok. Zdaj že šestič zapored v tem prvenstvu, tako da skupaj z Radomljami ostajajo prikovani na dno lestvice. Aluminij pa je s pomembnimi tremi točkami skočil na 8. mesto.

Dvoboj Celja in Olimpije je preložen zaradi okužbe z virusom sars-cov-2 pri Ljubljančanih .

Prva liga Telemach, 18. kolo

sobota

Kalcer Radomlje : Domžale 0:2 (Ibričić 39., Georgijević 43.)

Aluminij : CB24 Tabor Sežana 3:2 (Bizjak 19., Pečnik 45., Krefl 72./11; Ovsenek 8., Guerrico 29.)

nedelja

Bravo : Koper 1:2 (Krajnović 20./avt; Osuji 16.; Barišić 23.)

Mura : Maribor 3:1 (Karničnik 25., Horvat 30., Maroša 90.; Voloder 32.)

sreda, 8. december

Celje – Olimpija 17.00

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: