Domžale in Rudar do točk v drugem polčasu

Začetek 32. kola nogometnega DP po okusu domačih moštev.
Fotografija: Domžale so dosegle zmagoviti gol tik pred iztekom igralnega časa. Foto Tomi Lombar
Odpri galerijo
Domžale so dosegle zmagoviti gol tik pred iztekom igralnega časa. Foto Tomi Lombar

V prvih tekmah 32. kola slovenskega nogometnega prvenstva sta se zmag veselila oba gostitelja. Tretjeuvrščene Domžale so v drugem polčasu strle odpor Gorice, ki je vodila z 1:0, dvoboj sosedov na prvoligaški lestvici pa je s 3:0 prepričljivo pripadel Rudarju, ki je pred tekmo zaostajal za osem točk za Aluminijem.

Domžalčani so v boju za mesta, ki prinašajo evropske tekme za naslednjo sezono, prišli do pomembnih treh točk. Po izenačenem začetku so v drugi polovici prvega polčasa prevzeli pobudo, manjkal pa jim je bolj konkreten zaključek akcij. Vendar je gostom uspelo nekajkrat zagroziti. Tako so ob koncu 32. minute izkoristili napako domače obrambe. Na levi strani je Semir Smajlagić poslal močno in zelo natančno podajo v kazenski prostor, Andrija Filipović je bil povsem neoviran pred golom in zlahka dosegel osmi gol v sezoni.

Gostitelji so tudi v drugem delu tekme prenesli igro na polovico tekmecev. V 55. minuti so izenačili, ko je po lepi podaji Senijada Ibričića na krilo Gregor Sikošek podal proti robu kazenskega prostora, kjer je iz ozadja pritekel Adam Gnezda Čerin in z desetih metrov poslal žogo v mrežo. Novogoričani niso več prišli do pomembnejše priložnosti, a so se dolgo uspešno branili. A je Slobodan Vuk, ki je po vstopu v drugem polčasu poživil igro, v predzadnji minuti rednega dela po strelu z glavo izenačil po podaji Ibričića.


Rudar se je približal Aluminiju


Prvi polčas v Velenju ni postregel s posebej nevarnimi napadi. Najpogosteje je bila žoga sredi igrišča, je pa bilo povsem drugače prav ob koncu, ko so domači navijači že videli žogo v mreži. Verjetno celo dvakrat v eni sami akciji. Vse skupaj je začel Žiga Škoflek, podal Rijadu Kobiljarju in stekel v osrčje kazenskega prostora, kjer je znova dobil znova žogo, a jo je Luki Janžekoviču uspelo odbiti, Milan Tučić pa v odbojih tudi ni bil uspešen.

Rudar je drugi polčas nadaljeval, kjer je končal prvega. Kobiljarju je 13. nastop v slovenski prvi ligi prinesel prvi zadetek, ko je v peti minuti nadaljevanja streljal z roba kazenskega prostora, žoga pa je na poti proti golu oplazila Luko Koblarja in končala ob desni vratnici v mreži.
Le pet minut pozneje je bil izključen prav Koblar, Sarajevčan Kobiljar pa je slabih sedem minut po vodilnem golu zadel še drugič, ko je prišel do odbite žoge in jo poslal v prazno mrežo. Vsega deset minut po prvi izključitvi je Aluminij po drugem rumenem kartonu zaradi ostrega starta Kruna Ivančiča ostal z devetimi možmi. Škoflek je 16 minut pred koncem postavil končni izid in ostal pri vrhu najboljših strelcev sezone.
 

Komentarji: