Olimpija zmagala v Sežani, nov poraz prvakov, uspešen tudi Maribor

Drugi dan 26. kola SNL je za začetek prinesel prepričljiv uspeh vodilni zasedbi, v nadaljevanju pa še Gorici v Celju in Mariborčanom v Ljudskem vrtu.
Fotografija: Nogometaši Olimpije so zanesljivo zmagali v Sežani. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Nogometaši Olimpije so zanesljivo zmagali v Sežani. FOTO: Leon Vidic/Delo

V nadaljevanju 26. kola 1. SNL je Olimpija uspešno prestala tudi sežansko preizkušnjo in ostaja neporažena v spomladanskem delu prvenstva, obenem pa tudi na vrhu prvenstvene lestvice. V Sežani je ugnala Tabor s 3:0 (1:0). Za osvojitev treh točk v Celju je Gorici zadostoval že en gol Matije Kavčiča.

Trener Sežancev Igor Božič je dvoboj z Olimpijo, ki jo vodi nekdanji strateg Tabora Goran Stanković, pričakal s precej razredčeno ožjo obrambo, saj sta zaradi kazni manjkala Klemen Nemanič in Marko Ristič, poškodovan pa je Antonio Azinović. Prvič je klonila že v tretji minuti, ko je po kotu Timija Maxa Elšnika z desne strani z glavo zadel Vujadin Savić.

Olimpija, ki je igrala brez kaznovanega srednjega branilca Antonia Delamee Mlinarja, je na začetku drugega polčasa osvežila enajsterico s trojico nogometašev in že v 48. minuti podvojila prednost. Đorđe Ivanović se je po protinapadu v kazenskem prostoru otresel svojega čuvaja in nato žogo poslal še mimo Jana Koprivca za svoj deseti zadetek sezone in vrh lestvice strelcev, na katerem je skupaj z Nardinom Mulahusejnovićem iz Kopra. Dve minuti pozneje je svoj deveti gol dosegel Andres Vombergar, ko je pred vrati izkoristil Ivanovićevo podajo z desne strani in že precej pred koncem potrdil zmagovalca.
 

Celjani brez dobrih zamisli


Tekma med Celjem in Gorico je bila jubilejna v več pogledih. Ekipi sta se v prvi ligi pomerili stotič, Novogoričani pa so odigrali svoj tisoči prvoligaški obračun in zasluženo dobili prvi polčas. Celjani, ki so pogrešali Žana Benedičiča, so lahko kar zadovoljni šli na odmor, ker so ob klavrni igri prejeli le en zadetek. Tega je v 22. minuti dosegel Matija Kavčič, ki je po dolgi podaji Nejca Mevlje pobegnil domači obrambi in na koncu matiral še vratarja Metoda Jurharja.

Prav po zaslugi dobrih obramb slednjega je ostalo le pri izidu 1:0. Lanski državni prvaki iz Celja so imeli sicer terensko pobudo, a so bili popolnoma brez idej.


Marcos Tavares še ni za staro šaro. FOTO: Tadej Regent/Delo
Marcos Tavares še ni za staro šaro. FOTO: Tadej Regent/Delo


Koprčani vodili, toda zmaga je na koncu vendarle ostala doma


Mariborčani so izkoristili prednost domačega terena in v Ljudskem vrtu s 4:2 (1:1) strli odpor Koprčanov, ki so začeli bolje in v 14. minuti z uspešno izvedeno enajstmetrovko Nardina Mulahusejnovića prešli v vodstvo. Za gostitelje je v 35. minuti na 1:1 izenačil brazilski veteran Marcos Tavares, takšen je bil tudi rezultat po prvem polčasu.

V drugi del so bolje štartali »vijolični«, ki so po zadetku Aleksa Pihlerja v 62. minuti vodili z 2:1, pičli dve minuti pozneje pa je bilo po avtogolu Žana Žužka na semaforju že 3:1. Nekaj upanja je Koprčanom vlil Claudio Spinelli, ki je v 72. minuti znižal na 2:3, toda veselje gostov ni dolgo trajalo, saj je že dve minuti pozneje zmago Mariborčanov z golom potrdil Jan Mlakar.

PrvaLiga Telekom, 26. kolo

Torek
Domžale : Mura 1:1 (Podlogar 70.; Karničnik 10.)
Bravo : Aluminij 0:1 (Petek 35.)
Sreda
Tabor : Olimpija 0:3 (Savić 3., Ivanović 48., Vombergar 50.)
Celje : Gorica 0:1 (Kavčič 22.)
Maribor : Koper 4:2 (Tavares 35., Pihler 62., Žužek 64. ag, Mlakar 74.; Mulahusejnović 14 11-m., Spinelli 72.)
 
Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Presečenje Aluminija


Dve tekmi so igrali že v torek. Aluminij je v Ljubljani presenetil Bravo. Zaradi poškodb oslabljeni domači nogometaši, med drugim sta manjkala David Brekalo in Mustafa Nukić, so na domačem igrišču doživeli poraz proti predzadnjemu Aluminiju, ki je pogrešal kaznovana Harisa Kadrića in Renata Pantalona. Prva medsebojna obračuna sta se končala brez zmagovalca, tudi danes pa je bila tekma izenačena, odločil je gol Luke Petka že v prvem polčasu.

Domžalski adut Senijad Ibričić med eno od akcij. FOTO: Leon Vidic/Delo
Domžalski adut Senijad Ibričić med eno od akcij. FOTO: Leon Vidic/Delo

 
Lahko bi bilo tudi drugače: v 82. minuti so imeli domači lepo priložnost za izenačenje, ko je Miha Kancilija streljal v kazenskem prostoru malce z desne strani in žogo poslal le za nekaj centimetrov mimo nasprotne vratnice. V 86. minuti je po prostem strelu z glavo poskusil Milan Tučić, toda Luka Janžekovič je bil na mestu, že v sodniškem dodatku pa je poskusil še Mitja Križan, a bil malce premalo natančen.


Mura dolgo držala v nogah vse tri točke

 
Dobro je kazalo tudi nogometašem Mure, ki so imeli na zahtevnem gostovanju v Domžalah dolgo v nogah tri točke, na koncu pa so se morali zadovoljiti z eno. Tekma v Domžalah, ki se je začela z minuto molka v spomin na nekdanjega domžalskega nogometaša Luko Baniča, se je končala brez zmagovalca.
 
S točko bodo bolj zadovoljni tretjeuvrščeni Sobočani, ki so cel drugi polčas igrali z igralcem manj in z izjemo izenačujočega gola zdržali številne nalete točkovno najboljše ekipe spomladanskega dela (na sedmi tekmi je bila to zanje 15. točka), ki je ostala na četrtem mestu. Mura bi v primeru zmage prehitela Mariborčane na drugem mestu lestvice.

V Domžalah smo videli več zanimivih dvobojev in igro kar visokega ritma. FOTO: Leon Vidic/Delo
V Domžalah smo videli več zanimivih dvobojev in igro kar visokega ritma. FOTO: Leon Vidic/Delo

 
Sobočani so povedli v deseti minuti, po kotu je Ajdin Mulalić žogo odbil, a v enega svojih soigralcev, od katerega se je odbila do Žana Karničnika, ki jo je iz bližine spravil v mrežo. Sobočani so pred koncem polčasa ostali brez Klemna Pucka, ki je zaradi prekrška dobil svoj drugi rumeni karton. Malce pred tem so domači neuspešno zahtevali najstrožjo kazen, potem ko je Matic Maruško v kazenskem prostoru podrl Tamarja Svetlina.
 
V uvodu drugega polčasa Domžalam kljub igralcu več ni uspelo unovčiti te prednosti, Matko Obradović ni imel praktično nobenega dela. Šele v 64. minuti je Senijad Ibričić poskrbel za prvo nevarnost, ko je sprožil z roba kazenskega prostora, Murin vratar pa se je izkazal, tako kot po prostem strelu Arnela Jakupovića s 25 metrov v 68. minuti. V 70. minuti pa so rumeni le izenačili, Ibričić je po preigravanju prišel do strela z roba kazenskega prostora, žogo pa je pred vrati spretno preusmeril v mrežo Matej Podlogar.

Preberite še:

Komentarji: