Dortmund zabija tudi brez Hålanda

V Nemčiji zmagali obe Borussii, Wolfsburg še drugič izgubil.
Fotografija: Ne, za Borussio Dortmund ni zadel Erling Braut Håland, temveč Norvežanu zelo podobni Julian Brandt. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Odpri galerijo
Ne, za Borussio Dortmund ni zadel Erling Braut Håland, temveč Norvežanu zelo podobni Julian Brandt. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Nogometaši v nemški ligi so odigrali uvodne tekme 7. kroga. Od vodilnih ekip sta bila prva na sceni Wolfsburg, ki je izgubil z Borussio Mönchengladbach z 1:3, ter Borussia Dortmund, ki je Augsburg premagala z 2:1. Wolfsburg je po prvem spodrsljaju v prejšnjem krogu lovil priključek k vodilnim, a začetek je bil slab, saj je Gladbach že po sedmih minutah vodil z 2:0 po golih Jonasa Hofmanna in Breela Emboloja. Nekaj upanja je pomenilo znižanje Luce Waldschmidta sredi prvega polčasa, potem pa so gostje znali zadržati prednost. Niso sicer izkoristili enajstmetrovke, ki jo je zakrivil Maxence Lacroix ter moral zaradi drugega rumenega kartona z igrišča, a je zmago v sodnikovem dodatku potrdil Joe Scally.

Pred tem krogom četrti Dortmundčani, imeli so točko manj kot Wolfsburg, so gostili Augsburg. Še vedno brez poškodovanega prvega zvezdnika Erlinga Hålanda so v prvem delu povedli z golom Raphaela Guerreira, izenačil je Andi Zeqiri. Že kmalu po začetku drugega dela je za Dortmund zadel Julian Brandt, to pa je bil nazadnje tudi zmagoviti zadetek.

Drugi izidi: Köln - Greuther Fürth 3:1 (0:1), Stuttgart - Hoffenheim 3:1 (1:0), Hertha Berlin - Freiburg 1:2 (0:1), Leipzig - Bochum (18.30); nedelja: Mainz - Union Berlin (15.30), Bayern - Eintracht Frankfurt (17.30), Arminia Bielefeld - Bayer Leverkusen (19.30).

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: