Ducat Barceloninih minut v Sevilli

Za Katalonce so v Sevilli proti Athleticu v 12 minutah zadeli Messi dvakrat ter Griezmann in De Jong in osvojili kraljevi pokal.
Fotografija: Lionel Messi je dosegel dva gola. FOTO: Marcelo Del Pozo/ Reuters
Odpri galerijo
Lionel Messi je dosegel dva gola. FOTO: Marcelo Del Pozo/ Reuters

Barcelona je zanesljivo osvojila španski kraljevi pokal, potem ko je v finalu v Sevilli premagala Athletic Bilbao kar s 4:0. Vsi goli so padli v razmiku 12 minut.

Dva gola je dosegel Lionel Messi (68. in 72. minuta), malo pred njim sta v polno zadela Antoine Griezmann (60.) in Frenkie de Jong (63.). Slednji je vpisal še dve asistenci.Za Argentinskega zvezdnika je to 35. lovorika v dresu Barcelone. Štirikrat je bil evropski klubski prvak, desetkrat španski državni prvak, po trikrat svetovni klubski prvak in zmagovalec evropskega superpokala, v vitrinah pa ima še osem naslovov španskega superpokala ter sedem kraljevega pokala.

Antoine Griezmann je dosegel prvi gol za Barcelono. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters
Antoine Griezmann je dosegel prvi gol za Barcelono. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters


To je hkrati prva lovorika za novega trenerja Barcelone Ronalda Koemana v dveh finalih. Januarja je izgubil španski superpokal prav proti Atletic Bilbau.
 

Baski osmoljenci


Katalonci so rekorderji po številu naslovov v Copi del Rey; v zadnjih desetih letih so slavili šestkrat, nazadnje 2018.
Na drugi strani je Athletic Bilbao velik osmoljenec. V štirinajstih dneh je izgubil dva finala španskega kraljevega pokala. Najprej prestavljenega iz sezone 2019/20 proti Real Sociedadu, zdaj pa še 21. v zgodovini kluba. V klubskih prostorih ima sicer triindvajset kraljevih pokalov, a zadnji ima letnico 1984.

Preberite še:

Komentarji: