Erling Håland je le ujezil Roberta Lewandowskega

V derbiju 24. kola nemškega nogometnega prvenstva dortmundska Borussia začela sanjsko, končala pa s porazom. Leipzig edini v koraku z Bayernom.
Fotografija: Neustavljiv Bayernov stroj za gole Robert Lewandowski ni dovolil, da bi Borussia Dortmund in njen veliki up Erling Håland imela šov v Münchnu. FOTO: Andreas Gebert/AFP
Odpri galerijo
Neustavljiv Bayernov stroj za gole Robert Lewandowski ni dovolil, da bi Borussia Dortmund in njen veliki up Erling Håland imela šov v Münchnu. FOTO: Andreas Gebert/AFP

Norveški čudežni deček Erling Håland je veliki derbi 24. kola nemškega prvenstva v Münchnu začel v velikem slogu. V 9. minuti je zabil že drugi gol za vodstvu Porurcev z 2:0. Toda bavarski stroj se je še ogreval in ko se je ogrel, je začel mleti. Do polčasa je poljski ostrostrelec Robert Lewandowski odgovoril mlademu izzivalcu in izenačil njegov dosežek ter moštvenega.

V razburljivem drugem polčasu je odločitev o zmagovalcu padla v zadnjih minutah. Najprej je v 88. minuti zadel za Bayernovo vodstvo s 3:2, piko na i pa je s tretjim golom na tekmi in zmagovalnim v prestižnem dvoboju najboljših strelcev bundeslige postavil Lewandowski. Poljak je v 23 tekmah dosegel že 31 golov, Håland v 19. 19. A mladi Norvežan je zaradi poškodbe igral le eno uro.

Za dobre tri ure je vrh lestvice po zanesljivi zmagi s 3:0 v Freiburgu zavzel Leipzig, ki ostaja edini resni Bayernov tekmec v bitki za naslov prvaka. Kevin Kampl je za zmagovalce igral vso tekmo.

Erling Håland je derbi odprl z dvema goloma v prvih devetih minutah. FOTO: Günter Schiffmann/Reuters
Erling Håland je derbi odprl z dvema goloma v prvih devetih minutah. FOTO: Günter Schiffmann/Reuters


Izidi 24. kola
Schalke : Mainz 0:0
Borussia Mönchengladbach : Bayer Leverkusen 0:1 (Shick 77.)
Eintracht Frankfurt : Stuttgart 1:1 (Kostić 69.; Kalajdžić 68.)
Hertha : Augsburg 2:1 (Piatek 62., Lukebakio 89.; Benes 2.)
Freiburg : Leipzig 0:3 (Nkunku 41., Sorloth 64., Forsberg 79.)
(Kevin Kampl je igral vso tekmo za Leipzig)
Hoffenheim : Wolfsburg 2:1 (Bazmgartner 8., Kramarić 41.; Weghorst 23.)
Bayern : Borussia Dortmund 4:2 (Lewandowski 26., 44., 11-m, 90., Goretzka 88.; Håland 2., 9.)

nedelja:
Köln – Werder
Arminia Bielefeld – Union Berlin
Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Preberite še:

Komentarji: