Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Madžari zapletli slovenske račune, a ostali brez nesrečnega Varge

Nogometaši Madžarske so z golom v 100. minuti tekme premagali Škotsko z 1:0 in ostajajo v igri za eno od najboljših štirih tretjeuvrščenih ekip.
Prizori, ki jih na igrišču ne želi videti nihče. FOTO: Miguel Medina/AFP
Prizori, ki jih na igrišču ne želi videti nihče. FOTO: Miguel Medina/AFP
24. 6. 2024 | 08:08
24. 6. 2024 | 09:53
2:52

Tekma med Madžarsko in Škotsko je bila polna dramatičnega dogajanja, z golom v 10. minuti sodniškega dodatka jo je odločil Kevin Csoboth in Madžarom prinesel tri točke. Prav skupina A je bila ena od tistih, na katere je Slovenija računala, da bi morda kljub minimalnemu porazu uspela napredovati v osmino finala.

Veliko slavje Madžarov po golu v izdihljajih srečanja. FOTO: Miguel Medina/AFP
Veliko slavje Madžarov po golu v izdihljajih srečanja. FOTO: Miguel Medina/AFP

Če bi namreč Madžari in Škoti remizirali, bi bila Škotska z dvema točkama slabša od Slovenije zaradi slabe razlike v golih, ena od tretjeuvrščenih ekip bi tako že odpadla, za Slovenci pa bi morala zaostati »le« še ena. Po zmagi Madžarske ostajata v igri še dve skupini, danes v skupini B bi za tak razplet morali slaviti tako Italija kot Španija, Slovenija pa bi upala na to, da je v sredo ne bi prehitela niti Češka. 

A za te računice, v kolikor bodo potrebne, bo še čas po tekmi z Anglijo, z zmago ali remijem imajo Slovenci vse v svojih rokah (v primeru remija obstajajo le minimalne možnosti, da ne bi napredovali v osmino finala), zato bo potrebno jutri zvečer v Kölnu iztržiti pozitiven izid.

Madžari pa kljub dramatični zmagi vseeno niso bili povsem zadovoljni, v 70. minuti je po trku z vratarjem negiben obležal Barnabas Varga. Utrpel je zlom številnih kosti v obrazu, ni mogel pravilno dihati, a je v stabilnem stanju, so sporočili iz madžarskega tabora. Prvenstvo je zanj končano, potreboval bo operacijo.

Po tekmi je bil kritičen do zdravniške oskrbe kapetan Madžarske Dominik Szoboszlai: »Pojma nimam, kakšen je protokol o tem, kdaj lahko reševalci pridejo na igrišče, ko potrebujemo pomoč. Nekaj moramo spremeniti glede tega. Nudenje zdravniške pomoči mora potekati veliko hitreje.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine