Francija spet pod drobnogledom, nogometaši bežali pred navijači

Grozljivi prizori prihajajo iz Saint-Etienna, kjer je tamkajšnji prvoligaš po izvajanju enajstmetrovk izpadel v drugi rang tekmovanja. Nato se je začel kaos.
Fotografija: Prizori z zelenice stadiona Geoffroy-Guichard so bili vse prej kot običajni. FOTO: Jean-Philippe Ksiazek/AFP
Odpri galerijo
Prizori z zelenice stadiona Geoffroy-Guichard so bili vse prej kot običajni. FOTO: Jean-Philippe Ksiazek/AFP

Francija, gostiteljica olimpijskih iger 2024 v Parizu, se je po blamaži pred finalno tekmo nogometne lige prvakov v prestolnici spet osramotila pred svetovno javnostjo. Jezni navijači Saint-Etienna, enega največjih klubov v državi, so namreč zavzeli zelenico svojega stadiona po porazu v dodatnih kvalifikacijah z Auxerrom. Dvoboj je odločal o napredovanju oziroma v primeru Saint-Etienna obstanku v elitni ligue 1, Auxerre pa je po remiju z 1:1 dobil »loterijo« z bele pike s končnih 5:4.

Na stadionu Geoffroy-Guichard, kjer je dres slavnega kluba nekoč nosil tudi občasni slovenski reprezentant Robert Berić, so nato navijači množično zavzeli zelenico in metali bakle v smeri nogometašev obeh ekip, ki so si reševali glavo s pobegom v slačilnice. L'Equipe je sicer poročal o uspešnem posredovanju policistov, niso pa poročali kakršnihkoli poškodbah takoj po tekmi.

Auxerre je na nedeljski tekmi hitro povedel prek Hamze Sakhija, nato je za Saint-Etienne izenačil Mahdi Camara. Tragični junak domačega moštva je bil z zapravljeno enajstmetrovko Ryad Boudebouz. Saint-Etienne je rekorder ligue 1 z desetimi naslovi, nazadnje so v drugi ligi igrali v sezoni 2004/05, Auxerre, nekdanji klub Valterja Birse, se vrača v ligue 1 po desetletju odsotnosti.

Preberite še:

Komentarji: