Fred k Unitedu, Lichtsteiner k Arsenalu

Nogometna tržnica je oživela, Manchester United je v svoje vrste pripeljal Freda za več kot 50 milijonov funtov.
Fotografija: Fred v objemu brazilskega zvezdnika Neymarja na pripravah reprezentance.
Odpri galerijo
Fred v objemu brazilskega zvezdnika Neymarja na pripravah reprezentance.

Jose Mourinho si je zagotovil veliko okrepitev pred prihajajočo sezono, k Manchester Unitedu se iz Šahtarja seli 25-letni brazilski vezist Fred. Manchester je zanj odštel 52 milijonov funtov, Fred je po petih letih zapustil serijskega ukrajinskega državnega prvaka.

Za Šahtar je od leta 2013 dosegel deset zadetkov, osemkrat je zaigral tudi za brazilsko izbrano vrsto, s katero letos potuje na svetovno prvenstvo v Rusiji. Fred bo okrepil konkurenco na sredini igrišča pri Unitedu, s skoraj 60 milijoni evrov bo ena najbolj odmevnih okrepitev rdečih vragov v tem prestopnem roku.


Lichsteiner k Arsenalu, za njim tudi Sokratis?


Izkušenemu švicarskemu branilcu Stephanu Lichtsteinerju se je pri Juventusu iztekla pogodba, v naslednji sezoni bo 34-letnik igral za londonski Arsenal, ki je na položaju desnega bočnega branilca nujno rabil okrepitev, saj tam igra le Hector Bellerin. Novi trener topničarjev Unai Emery bo moral precej okrepiti obrambo Arsenala, ki je bila lani šibka točka Londončanov. 

Švicarju naj bi sledil tudi grški centralni branilec Sokratis, ki k Arsenalu prihaja iz dortmundske Borussie. Sokratisa so si želeli tudi pri Manchester Unitedu, a je 29-letni Grk zavrnil rdeče vrage in izbral Arsenal, po besedah agenta bo pogodbo podpisal v naslednjih 48 urah, višina odškodnine pa še ni znana. Grku bi se prihodnje leto iztekla pogodba, nove pa z Borussio ni želel podpisati, zato so se Nemci odločili, da zanj nekaj iztržijo letos, ko še lahko. 

Komentarji: