Maribor brez milosti, kar 7:0 z Radomljami

Vijolični še naprej zelo učinkoviti. Ljubljančani so se hoteli oddolžiti Primorcem za poraz v 1. kolu, a cilja niso uresničili.
Fotografija: Žan Vipotnik se je trikrat vpisal med strelce. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Žan Vipotnik se je trikrat vpisal med strelce. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Nogometaši Maribora so v 19. kolu domačega nogometnega prvanstva dosegli še četrto zaporedno zmago in nadaljujejo svoj vzpon na prvenstveni lestvici, vsaj začasno so se prebili na tretje mesto  Tokrat so ugnali Radomlje kar s 7:0 (Vipotnik 6., 10., 49., Božić 22., Sikošek 45., Brnić 65., Laušić 81.). Vnovič so pokazali zelo dobro, kombinatorno predstavo, bili zelo učinkoviti, doseglli sedem golov, kar pomeni, da so v zadnjih petih nastopih zbrali 22 golov in so tudi z naskokom najučinkovitejša ekipa prvenstva.

Radomlje so v Domžalah že premagali s 5:0, so pa Radomljani tisti, ki so z zmago 3:0 v Ljudskem vrtu začeli krizo aktualnih prvakov z začetka prvenstva, zaradi katere vijolični precej zaostajajo za vodilno Olimpijo.

Nogometaši Gorice in Brava na prvi tekmi 19. kola niso izkoristili odličnih razmer za igro, saj so v sončnem in za ta čas toplem vremenu pokazali bore malo dobrega nogometa.

Nogometaši Brava so si bolj želeli zmago, a je v Novi Gorici niso dosegli. FOTO: NK Bravo
Nogometaši Brava so si bolj želeli zmago, a je v Novi Gorici niso dosegli. FOTO: NK Bravo

Predvsem velja to za drugi polčas, v katerem sta bili ekipi tako kot celo tekmo enakovredni, a nobena izmed njiju ni hotela tvegati. Videti je bilo, da so si zmage vendarle bolj želeli Ljubljančani, ki so vendarle pokazali za odtenek več, toda maščevanje za poraz v prvem krolu – zmaga Gorice z 1:0 je še vedno njena edina na domačem igrišču – jim ni uspelo.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: