Maribor v Ljudskem vrtu trepetal za točko, Gorici primorski derbi

Vodilni Maribor je znova osvojil le točko, proti Bravu je igral 1:1. Zadnja Gorica je ugnala Koper z 2:1.
Fotografija: Goriški nogometaši so odlično začeli drugi del sezone in z zmago v primorskem derbiju že tesno dihajo za ovratnik Aluminiju. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Goriški nogometaši so odlično začeli drugi del sezone in z zmago v primorskem derbiju že tesno dihajo za ovratnik Aluminiju. FOTO: Jure Eržen/Delo

V slovenskem državnem prvenstvu je vodilni Maribor tudi na drugi tekmi spomladanskega dela osvojil le točko, potem ko je v 21. kolu v Ljudskem vrtu z Bravom igral 1:1. Gorica uspešno nadaljuje boj za obstanek, od Kopra je bila boljša z 2:1.

Štajersko moštvo je drugič zapored osvojilo le točko. Potem ko je v sredo v Domžalah nadoknadilo dva gola zaostanka, tokrat na svojem igrišču ni uspelo premagati Brava, ki je bil celo bližje zmagi. 

Začetno ofenzivo je sprožil Maribor, vendar je Aljoša Matko v prvih 12 minutah zapravil dve priložnosti. Kazen je prišla hitro, v 21. minuti je po podaji iz kota zadel David Brekalo.

V drugem polčasu je bilo zelo pestro že na samem začetku. Domači vratar Ažbe Jug je ustavil poskus Milana Tučića, na drugi strani pa je Igor Vekić odlično posredoval ob strelu Rudija Požeg Vancaša.

Gostitelji so izenačili v 67. minuti. Imeli so na voljo udarec iz kota, Žan Kolmanič je poslal uporabno žogo pred gol, tam pa je z glavo natančno streljal Aleks Pihler.

V zaključku so bili gostje blizu zmagovalnemu golu. Rezervist Andraž Kirm je v 86. minuti nevarno streljal, a mu je veselje z lepo parado preprečil Jug. Po treh minutah nadaljevanja je Milan Tučić z desne strani že premagal Juga, a je zadel desno vratnico domačega gola in tekma se je končala z delitvijo točk.

Strateg Maribora Mauro Camoranesi​ je po tekmi dejal: »Po prejetem golu smo morali porabiti veliko energije za povratek, vendar pa sem zadovoljen s točko. Nasprotniki so se v zaključku branili z desetimi igralci in ni nam bilo lahko. Morali se bomo potruditi, da trend obrnemo v pozitivno smer.«

 

Goričani dihajo za ovratnik Aluminiju


V prvi tekmi 21. kola je zadnja Gorica z goloma Etiena Velikonje in prvim v 1. SNL najstnika Tjaša Begiča premagala Koper, za katerega je gol dosegel Argentinec Claudio Spinelli.

V zahtevnih vremenskih razmerah, v goriške športnem parku je bila temperatura okoli nič stopinj Celzija, so se Goričani predvsem bolje znašli. Velikonja je spretno podstavil nogo za vodstvo, Begić pa je bil povsem sam pri svojem prvencu za povišanje vodstva.

Koprčani so izgubili že drugo tekmo, Gorica pa je točko v Spodnji Šiški nadgradila še s tremi.


PrvaLiga Telekom, 21. kolo
Gorica : Koper 2:1 (Velikonja 15., Begić 49.; Spinelli).
Maribor : Bravo 1:1 (Pihler 67.; Brekalo 21.)
Nedelja
CB24 Tabor – Aluminij (14)
Celje – Domžale (16)
Olimpija – Mura (18.30)
Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: