Guardiola v Manchestru vsaj še tri leta

Pep Guardiola je pričakovano podaljšal pogodbo z Manchester Cityjem do konca sezone 2020/21.
Fotografija: Manchester City manager Josep Guardiola reacts during the English Premier League soccer match between Manchester City and Arsenal at Etihad stadium, Manchester, England, Sunday, Nov. 5, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) FOTO: Rui Vieira/Ap
Odpri galerijo
Manchester City manager Josep Guardiola reacts during the English Premier League soccer match between Manchester City and Arsenal at Etihad stadium, Manchester, England, Sunday, Nov. 5, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) FOTO: Rui Vieira/Ap

Katalonski nogometni strateg Pep Guardiola bo vsaj še do tri leta vodil angleške prvake Manchester City. Klub je danes sporočil, da so sklenili novo pogodbo, po kateri bo Guardiola ostal trener do konca sezone 2020/21.

V City je Guardiola prišel poleti 2016, letos pa je poskrbel za eno najuspešnejših sezon sinjemodrih, saj je poleg osvojenega naslova prvaka v premier ligi City dobil tudi ligaški pokal. City je v tej sezoni kot prvi klub v elitni konkurenci presegel mejo 100 osvojenih točk.

"Vesel sem in vznemirjen. V veliko zadovoljstvo mi je, da lahko delam v tem klubu. Uživam v delu z igralci, obljubljam, da si bomo prizadevali, da bomo v naslednjih letih še boljši. Kot trener se moraš z igralci dobro razumeti - in mi se dobro razumemo," je za klubsko spletno stran ob podaljšanju sodelovanja dejal Guardiola.

Guardiola je kot trener City vodil na 113 tekmah in jih 77 dobil; odstotek uspešnosti je zdaj pri 68, z letošnjimi 32 zmagami pa je za eno popravil tudi dosedanji osebni rekord, ki ga je imel še z Barcelono in 31 zmagami v sezoni 2009/10. V Barceloni je delal do leta 2012, pred prihodom v Manchester pa je bil med letoma 2013 in 2016 strateg Bayerna iz Münchna.

Komentarji: