Henry in Shearer kot prva v hram slavnih angleškega nogometa

Velika čast za francosko in angleško legendo premier league.
Fotografija: Thierry Henry je poleg Erica Cantonaja pustil največji francoski igralski pečat v angleškem nogometu. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Odpri galerijo
Thierry Henry je poleg Erica Cantonaja pustil največji francoski igralski pečat v angleškem nogometu. FOTO: Glyn Kirk/AFP

Francoz Thierry Henry in Anglež Alan Shearer sta prva igralca v hramu slavnih angleškega nogometa. Na seznamu za angleški hram slavnih je še 23 igralcev, šest od njih se bo Henryju in Shearerju pridružili po glasovanju, ki ga bodo privrženci nogometa izpeljali do 2. maja.

Alan Shearer je bil strelski strah in trepet na zelenicah v premier league. FOTO: Odd Andersen/AFP
Alan Shearer je bil strelski strah in trepet na zelenicah v premier league. FOTO: Odd Andersen/AFP


Henry in Shearer sta pustila globoke sledi v angleškem nogometu. Henry je v dresu Arsenala dvakrat osvojil angleško prvenstvo, bil je tudi član nepremagljivih topničarjev, ki so pod vodstvom francoskega trenerja Arsena Wengerja sezono 2003/04 v premier league končali brez poraza. Na klubski lestvici je z 228 goli najboljši strelec Arsenala, od tega jih je na 258 tekmah v premier league dosegel kar 175.

Shearer je najboljši strelec vseh časov v premier league. Na 441 tekmah je za Blackburn in Newcastle dosegel kar 260 golov. Drugi na lestvici je Wayne Rooney, ki je dosegel 208 zadetkov, Henry (175) je na skupnem šestem mestu.

Komentarji: