Hladna prha za evropske prvake na San Siru

Španija je v ponovitvi polfinala eura premagala Italijo. Usodni izključitev Bonuccija ter gola Torresa že v prvem polčasu. Jutri derbi med Belgijo in Francijo.
Fotografija: Ferran Torres je dvakrat zadel v polno v prvem polčasu. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Odpri galerijo
Ferran Torres je dvakrat zadel v polno v prvem polčasu. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters

Španija je prva finalistka Uefine lige narodov. Na San Siru v Milanu je v ponovitvi polfinala eura premagala Italijo z 2:1 (2:0). Za evropske prvake so bili usodni izključitev Leonarda Bonuccija (42.) ter dva gola (17., 45.) v režiji naveze podajalca Mikela Oyarzabala in strelca Ferrana Torresa. Jutri bo v Torinu znan drugi finalist, pomerili se bosta Francija in Belgija (20.45).



V drugem polčasu so Španci posem nadzorovali položaj, imeli žogo skoraj ves čas v svojih nogah in tudi nekaj priložnosti, da prednost še povišajo, a tudi gostitelji so izvedli nekaj protinapadov, enega so po veliki napaki španske obrambe tudi izkoristili. Federico Chiesa in Lorenzo Pellegrini sta sama pritekla pred vratarja, Pellegriniju ni bilo težko žoge potisniti v mrežo. A za kaj več domači niso imeli priložnosti.

Sodnik Sergej Karasev je pokazal rdeči karton Leonardu Bonucciju (zadaj desno). FOTO: Franck Fife/AFP
Sodnik Sergej Karasev je pokazal rdeči karton Leonardu Bonucciju (zadaj desno). FOTO: Franck Fife/AFP


Italija selektorja Roberta Mancinija je tako po letu 2018 in 38 tekmah brez poraza prvič izgubila, Španci pa so ne medsebojnih tekmah z azzurri povedli s 13:9 (13 tekem se je končalo neodločeno). To je bila ena slajših zmag selektorja Luisa Enriqueja.

Preberite še:

Komentarji: