Hrvaška izbrala prestižni kraj in prehitela tekmece

Naši južni sosedje so pohiteli pri iskanju baznega tabora za bivanje v Nemčiji in se odločili za kraj ob Ruppinskem jezeru v zvezni deželi Brandenburg.
Fotografija: Pod vodstvom Zlatka Dalića je hrvaška nogometna reprezentanca dosegla že kopico odmevnih dosežkov. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Pod vodstvom Zlatka Dalića je hrvaška nogometna reprezentanca dosegla že kopico odmevnih dosežkov. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Sobotni žreb za nogometni euro 2024 je razkril termine in prizorišča tekem, vodstva nacionalnih zvez pa so se nato lotila izbire baznih taborov za bivanje med prvenstvom.

Hrvaška si je tako že izbrala svoje bivališče v Nemčiji, selektor Zlatko Dalić ne skriva navdušenja nad izbiro prestižnega kraja ob Ruppinskem jezeru, 70 km oddaljenem od Berlina. Sodeč po hrvaških virih si je več reprezentanc želelo bazni tabor prav tam, toda naši južni sosedje so bili najhitrejši in tako že ob igrišču dosegli prvo zmago.

»Zelo zaupam logistiki naše zveze, ki se je že odrezala s sijajnimi razmerami za nas od Rusije do Dohe. Imamo imenitno izhodišče in za potovanja na tekme ne bomo porabili prav veliko časa,« je poudaril Dalić.

Hrvaška bo sicer igrala uvodno tekmo v omenjeni nemški metropoli, nato pa še v Hamburgu z Albanijo in Leipzigu z Italijo. Obe mesti sta od Ruppinskega jezera oddaljeni 225 km.

Preberite še:

Komentarji: