Hrvati na pragu eura, Walesu spodrsnilo

Zgodnja gola Lovra Majerja in Andreja Kramarića sta bila dovolj za zanesljivo zmago Hrvatov v Latviji, reprezentanca Zlatka Dalića na poti v Nemčijo.
Fotografija: Hrvati so naredili velik korak k EP. FOTO: Vahram Baghdasaryan/Reuters
Odpri galerijo
Hrvati so naredili velik korak k EP. FOTO: Vahram Baghdasaryan/Reuters

Nogometna reprezentanca Hrvaške je naredila pomemben korak k uvrstitvi na evropsko prvenstvo prihodnje leto v Nemčiji. Četa Zlatka Dalića je v Rigi ugnala Latvijo z 2:0 in ima v skupini D zdaj dve točki prednosti pred Walesom, ki je na gostovanju v Armeniji iztržil le remi – 1:1.

Hrvati imajo zdaj celo možnost za prvo mesto v skupini. V zadnjem krogu jih čaka domači obračun z Armenijo, Wales pa bo doma gostil vodilno Turčijo, ki ima pot na EP 2024 že zagotovljeno. Wales nujno potrebuje vse tri točke za morebitno uvrstitev na EP, če bi se Hrvatom na tekmi z Armenci zalomilo.

V Rigi je bil glavni akter zmage Lovro Majer, ki je že v sedmi minuti zadel za 1:0, nato pa je bil podajalec pri golu Andreja Kramarića v 16. minuti za končnih 2:0. Tudi po menjavi strani je bila Hrvaška prepričljivejša.

Wales pa se je opekel v Jerevanu. Gostitelji so že v peti minuti povedli po golu Lucasa Zelarajana, v sodnikovem podaljšku prvega polčasa pa je Nair Tiknizjan poslal žogo v lastno mrežo in postavil končni izid tekme. Bližje zmagi so bili na dvoboju Armenci, ki pa so na četrtem mestu brez vsakršnih možnosti za napredovanje. Zadnja je Latvija, ki je na osmih obračunih zbrala tri točke. Hrvaška bo v torek gostila Armenijo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: