Iličećeve mojstrovine zasenčil le Ronaldov trojček (VIDEO)

V italijanskem nogometnem prvenstvu je slovenski reprezentant zabil dva gola pri zmagi Atalante s 5:0.
Fotografija: Josip Iličić je minulo leto končal z dvema goloma, novo je začel z dvema. Od mejnika sto golov v serie A ga loči le še 19 golov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Josip Iličić je minulo leto končal z dvema goloma, novo je začel z dvema. Od mejnika sto golov v serie A ga loči le še 19 golov. FOTO: Reuters

Josip Iličić je v italijanskem nogometnem prvenstvu novo leto nadaljeval tako kot je končal starega: z imenitno igro in dvema goloma. V današnji tekmi 18. kola je Atalanta s 5:0 premagala Parmo, četrti in peti gol pa je dosegel slovenski zvezdnik.



Še posebej spektakularen je bil njegov prvi, ki ga je dosegel iz voleja z 11 m (od 2:50 minute naprej). Pri drugem je v malonogometnem slogu opravil z branilci Parme. Kranjčan je v zadnjem obdobju v zares izjemni formi. V zadnjem dejanju dejanje minulega leta si je privoščil veliki Milan, ki mu je pri pri zmagi s 5:0 prav tako zabil dva gola.

Cristiano Ronaldo je na seznam strelskih podvigov dodal še manjkajoči trojček v italijanskem prvenstvu. FOTO: AFP
Cristiano Ronaldo je na seznam strelskih podvigov dodal še manjkajoči trojček v italijanskem prvenstvu. FOTO: AFP


V tej sezoni je 31-letni Iličić zabil že devet golov in ga od najboljšega izkupička v serie A, 13 golov v sezoni 2015/16 pri Fiorentini, ločijo le še štirje goli. Iličić se bliža tudi velikemu mejniku, stotim golom v serie A. Doslej je v serie A dosegel v 227 tekmah kar 81 golov in zbral še 45 asistenc.


Ronaldov 36. trojček


Prvo letošnjo kolo (18.) v Italiji sta zaznamovala Cristiano Ronaldo in Zlatan Ibrahimović. Portugalec je Cagliariju (4:0) zabil tri gole in se še utrdil na vrhu igralcev z največ »hat-tricki« v najmočnejših ligah. Od leta 2008 je zabil že 36 trojčkov, dva več kot Lionel Messi. V tej sezoni je zabil 13 golov. Povratnik med najboljše na Apeninskem polotoku, Ibrahimović, je na San Siro privabil 58.752 privržencev Milana, ki pa znova niso bili zadovoljni. Rdeče-črni proti Sampdorii niso bili sposobni zabiti gola. Tudi 38-letni Šved, ki se je v Italijo vrnil po letu 2012, ni čaral. V igro je vstopil v 55. minuti.

Zadovoljstvo pri serijskemu prvaku iz Torina kvari le Inter, ki je v derbiju v gosteh zanesljivo premagal Napoli. Jeziček na tehtnici je na milansko stran znova nagnil sanjski napadalni dvojec Romelo Lukaku, Lautaro Martinez. Belgijec je zabil dva gola, skupaj že štirinajst, Argentinec enega in devetega v sezoni.

Zlatan Ibrahimović se je vrnil, Milan pa tudi leto 2020 ni začel obetavno. FOTO: AFP
Zlatan Ibrahimović se je vrnil, Milan pa tudi leto 2020 ni začel obetavno. FOTO: AFP


Izidi 18. kola – Atalanta : Parma 5:0 (Gomez, Freuler, Gosens, Iličić 2, do 84. minute), Juventus : Cagliari (Valter Birsa je bil na rezervni klopi) 4:0 (Ronaldo 3, Higuain), Napoli : Inter (Samir Handanović je branil vso tekmo, 6 obramb) 1:3 (Milik; Lukaku 2, Martinez), Milan : Sampdoria 0:0, Bologna : Fiorentina 1:1 (Orsolini; Benassi), Lecce (Žan Majer ni bil v postavi) : Udinese 0:1 (De Paul), Brescia : Lazio 1:2 (Balotelli; Immobile 2), Spal (Jasmin Kurtić je igral vso tekmo) : Verona 0:2 (Pazzini, Stepinski), Genoa : Sassuolo 2:1 (Criscito, Pandev; Obiang), Roma : Torino 0:2 (Belotti 2); vrstni red: Inter in Juventus po 45, Lazio 39, Roma 35, Atalanta 34, Cagliari 29.
 

Komentarji: