Izbruh okužb ustavil treninge nogometašev Salzburga

Iz vrst osemkratnega zaporednega avstrijskega nogometnega prvaka, Red Bull Salzburga, so sporočili, da imajo velike težave z okužbami z novim koronavirusom.
Fotografija: Benjamin Šeško si je ogledal zadnjo tekmo Salzburga v ligi prvakov proti Bayernu, kjer sta ga pozdravila nekoč velika nogometaša Portugalec Luis Figo (levo) in Hrvat Zvonimir Boban. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Benjamin Šeško si je ogledal zadnjo tekmo Salzburga v ligi prvakov proti Bayernu, kjer sta ga pozdravila nekoč velika nogometaša Portugalec Luis Figo (levo) in Hrvat Zvonimir Boban. FOTO: Twitter

V klubu je okuženih kar 15 ljudi, med njimi igralci in člani podpornega osebja, poroča dpa. Nekateri nimajo simptomov, nekateri imajo blage, večjih zdravstvenih težav pa nima nihče.

»Današnja treninga smo morali odpovedati. Zaenkrat smo sicer še sposobni igrati, a nas skrbi morebitna nadaljnja rast okužb,« so sporočili iz kluba.

Pred klubom slovenskega reprezentanta Benjamina Šeška so domači prvenstveni obračuni in tudi povratna tekma lige prvakov proti münchenskemu Bayernu, ki bo 8. marca na Bavarskem. Prva tekma v Avstriji se je končala z izidom 1:1, Šeško pa zaradi poškodbe, ki jo je utrpel na februarski pokalni tekmi, ni igral.

Po zadnjih informacijah bodo rdeči biki nanj lahko računali za povratni dvoboj v Münchnu, kjer bo 18-letni Radečan konkuriral za svoj prvi nastop v izločilnih bojih kakšnega evropskega tekmovanja. V ligi prvakov še čaka na prvi gol, na 25 tekmah v vseh tekmovanjih je sicer v tej sezoni, svoji prvi na elitni ravni avstrijskega nogometa, dosegel sedem golov in zbral ravno toliko asistenc.

Preberite še:

Komentarji: