Jan Mlakar ni blestel, bil pa je med zmagovalci

Za uvod v novo prvenstveno sezono je Hajduk osvojil točke v velikem hrvaškem derbiju, naš reprezentant pa se z igro ni odrezal.
Fotografija: Slovenski reprezentant Jan Mlakar je med Hajdulovimi aduti nove sezone. FOTO: Borut Živulovič/Reuters
Odpri galerijo
Slovenski reprezentant Jan Mlakar je med Hajdulovimi aduti nove sezone. FOTO: Borut Živulovič/Reuters

Podobno kot na Slovenskem se ob tem koncu tedna dviga zastor domačega nogometnega prvenstva tudi pri naših južnih sosedih. Ti so ga odprli že sinoči, takoj ob začetku je bil na pladnju največji hrvaški derbi, v katerem pa je tokrat Hajduk v Zagrebu presenetil domačega favoritia in z zmago z 2:1 odnesel v Split vse tri točke.

Enm teden prej je bil v tekmi za superpokal Dinamo uspešnejši, Dalmatince je takrat ugnal z 1:0, gledalcev je bilo na tisti generalki več kot tokrat (18.000; 13.000), kar pa ne preseneča, saj je neurje zadnjih dni, vključno z včerajšnjim petkom, preprečilo prihod v Zagreb, obstajala je celo možnost novega termina tekme, vendar pa v dveh urah pred začetkom ni bilo več vremenskih nevšečnosti.

Zmage se je Hajduk veselil z zasukom in golom za zmago v 3. minuti sodnikovega podaljška, vesel je bil tako tudi naš reprezentant Jan Mlakar. Ljubljančan si je utrdil mesto v udarni Hajdukovi enajsterici, vendar pa tokrat ni blestel. Storil je tudi za prekršek za enajstmetrovko, ki pa je nato domači zvezdnik Bruno Petković ni kronal z golom.

Pred Mlakarjem in soigralci je novi izziv derbija, v naslednjem kolu bodo namreč sezono v Splitu odprli proti Rijeki, Dimamo pa se mora resno pripraviti za torkov izziv kvalifikacij za ligo prvakov proti Astani iz Kazahstana.  

Preberite še:

Komentarji: