Jan Oblak pobegnil Realu na bolj varnih šest točk

Nogometaši madridskega Atletica so v zaostali tekmi 18. kola gostili Bilbao in ga premagali z 2:1.
Fotografija: Luis Suarez je takole razveselil soigralce z golom za končnih 2:1. FOTO: Juan Medina/Reuters
Odpri galerijo
Luis Suarez je takole razveselil soigralce z golom za končnih 2:1. FOTO: Juan Medina/Reuters

Nogometaši madridskega Atletica so v zaostali tekmi 18. kola gostili Athletic Bilbao in ga premagali z 2:1. Gostje so povedli v 21. minuti, ko je po podaji Inakija Williamsa iz bližine zadel Iker Muniain. Jan Oblak v vratih Atletica je bil ob rahlo preusmerjeni žogi brez moči. Domači so izenačili v sodniškem dodatku prvega polčasa prek Marcosa Llorenteja.

V 51. minuti je Luis Suarez unovčil najstrožjo kazen za vodstvo Atletica, to pa je bil tudi zadnji zadetek na tekmi, po kateri ima Atletico na vrhu španske lestvice 62 točk, šest točk zaostaja Barcelona, osem pa madridski Real. Bilbao je ostal osmi. Atletico Madrid bo igral naslednjo tekmo 13. marca, ko bo gostoval pri mestnem tekmecu Getafeju, Real bo gostil Elche, Barcelona pa bo dva dni pozneje gostila Huesco.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Manchester City ne popušča in je povečal prednost


Kevin De Bruyne (desno) in Phil Foden sta se veselila petih golov Manchester Cityja. FOTO: Clive Brunskill/AFP
Kevin De Bruyne (desno) in Phil Foden sta se veselila petih golov Manchester Cityja. FOTO: Clive Brunskill/AFP


Nogometaši Manchester Cityja so se po porazu na mestnem derbiju proti Unitedu hitro vrnili na zmagovito pot. Danes so namreč v vnaprej odigranem dvoboju 33. kola angleške lige na domačem igrišču s 5:2 (3:1) premagali Southampton in prednost pred najbližjimi zasledovalci spet povečali na 14 točk. Strelci za ekipo trenerja Pepa Guardiole so bili Kevin de Bruyne in Riyad Mahrez po dvakrat in Ilkay Gündogan enkrat.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: