Jose Mourinho se vrača v Italijo, kjer je nekoč že blestel

Mourinho je na Apeninskem polotoku deloval že med letoma 2008 in 2010 pri milanskem Interju in z njim osvojil tudi ligo prvakov.
Fotografija: Jose Mourinho ni bil dolgo brezposeln. Potem ko ga je odpustil Tottenham, si je našel službo pri Romi. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Odpri galerijo
Jose Mourinho ni bil dolgo brezposeln. Potem ko ga je odpustil Tottenham, si je našel službo pri Romi. FOTO: Adrian Dennis/AFP

Portugalski nogometni trener Jose Mourinho bo po tem, ko je izgubil službo pri angleškem prvoligašu Tottenhamu, kariero nadaljeval v Italiji pri Romi. Portugalec je podpisal triletno pogodbo.

Mourinho, ki je na Apeninskem polotoku deloval že med letoma 2008 in 2010 pri milanskem Interju (z njim je osvojil tudi ligo prvakov), bo klub prevzel z začetkom sezone 2021/22, zdajšnji strateg Paulo Fonseca pa bo klub zapustil po koncu te sezone. »Klub z zadovoljstvom sporoča, da se je dogovoril z Josejem Mourinhem za mesto trenerja s sezono 2021/22,« so potrdili pri rimskem kolektivu.

Mourinha so po lastnih besedah zvabili v Rim odlični navijači Rome. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Mourinha so po lastnih besedah zvabili v Rim odlični navijači Rome. FOTO: Filippo Monteforte/AFP


»Jose je velik šampion, ki je osvajal lovorike na vseh ravneh. Našemu ambicioznemu projektu bo prinesel izjemne vodstvene sposobnosti in izkušnje,« so še dodali pri Romi.

»Izjemna strast Rominih navijačev me je prepričala, da sprejmem to službo. Komaj čakam, da začnemo,« pa je dejal Mourinho, ki je prejšnji mesec izgubil službo pri Tottenhamu. V karieri je sicer vodil še Benfico, Uniao de Leirio, Porto, s katerim je tudi slavil v ligi prvakov, Chelsea, Real Madrid in Manchester United.

Preberite še:

Komentarji: