Josip Iličić drevi zadnji adut za kakšen gol Kekovih fantov

Konec tedna izboljšala svojo statistiko le Nejc Skubic in Kevin Kampl. Nič od derbija Jasmina Kurtića in Valterja Birse.
Fotografija: sport Foto Mx
Odpri galerijo
sport Foto Mx

Ljubljana – Slovenskim napadalcem bo prijal klubski premor v večini držav po Evropi. Aduti selektorja Matjaža Keka so konec tedna streljali s slepimi naboji in niso zabili nobenega gola, prav tako niso bili posebej uspešni niti njihovi soigralci v obrambi.

Konec tedna sta se vpisala med podajalce Nejc Skubic in Kevin Kampl. FOTO: Delova infografika
Konec tedna sta se vpisala med podajalce Nejc Skubic in Kevin Kampl. FOTO: Delova infografika


Razlogov za njihov strelski post je več, najmanj trije so enostavni in logični: Andraž Šporar in Benjamin Verbič, ki imata med vsemi najboljši osebni statistiki, bosta igrala naslednji ligaški tekmi šele v drugi polovici februarja, zato bi lahko čutila pomanjkanje močnih tekem tudi v marcu, ko bo krenil v svoj drugi mandat na čelu članske reprezentance Matjaž Kek. Tretji razlog je prav tako predvidljiv: derbi italijanskega prvenstva med Atalanto in Laziem bo na sporedu šele drevi, prav nocoj se bo vrnil v moštvo modro-črnih prvi klubski adut Josip Iličić. »Jojo« naj bi začel tekmo kot del naveze ustvarjalnih »desetk« s Papujem Gomezom, pred njima bo odgovoren za gole napadalec Duvan Zapata. Kranjčan bo drevi zadnji adut za kakšen gol Kekovih fantov.

Danski napadalec Yussuf Poulsen se je takole veselil gola v objemu podajalca Kevina Kampla. Foto AFP
Danski napadalec Yussuf Poulsen se je takole veselil gola v objemu podajalca Kevina Kampla. Foto AFP


Slovaki (16. februar) in Ukrajinci (23. februar) resda niso edini z daljšim tekmovalnim premorom v državnem prvenstvu. Prvi teden v februarju bodo dvignili zastor tudi na Madžarskem, Hrvaškem in v Švici, kjer so konec tedna igrali zadnje letošnje tekme. V majico Lugana se je prvič po poškodbi kolena vrnil Domen Črnigoj, kar je gotovo razveseljivo, manjši delež k pomembni zmagi Dinama nad Hajdukom pa je prispeval Petar Stojanović. Bočni nogometaš, na katerega bi lahko v prihodnje stavil tudi Kek, je spremljal hrvaški derbi s klopi za rezerve. Še dlje bodo počivali v Rusiji (3. marec), pri katerih igra Miha Mevlja, ki prav tako visoko kotira tudi v očeh novega selektorja. V Turčiji, kjer uspešno igra Nejc Skubic – konec tedna je prispeval podajo za gol podobno kot Kevin Kampl za Leipzig – in na Poljskem, kjer igra še en dober Kekov znanec Roman Bezjak, bodo igrali tudi prihajajoči konec tedna, nato pa krenili na krajši premor; prvi bodo počivali do 20. januarja, drugi do 9. februarja.
 

Bitka Slovencev za obstanek v serie A


Italijanski novinarji so konec tedna pričakovali tudi snidenje Spala in Chieva, katerih člani so trije (nekdanji) slovenski reprezentanti, v nedeljski izdaji časnika Gazzetta dello Sport so denimo objavili članek o rivalstvu Jasmina Kurtića in Valterja Birse, toda od tega merjenja moči ni bilo veliko. »Kurta« in »Biki« sta se razšla brez golov, prvi je igral vso tekmo, drugi v zadnjih tridesetih minutah tekme v Ferrari. Po 16 kolih (od 38) se zdi, da bo izpadel v serie B najmanj en klub s slovenskim nogometašem. Empoli (16 točk) je izgubil toskanski derbi s Fiorentino (rezervist Miha Zajc ni zasukal poteka tekme), enako število točk ima tudi Spal (Kurtić), tri točke za njima je Udinese. Pod vodo se nahajajo Bologna (11 točk), Frosinone (Luka Krajnc, 8 točk) in kaznovani Chievo (Birsa, Cesar, 4 točke).

Preberite še:

Komentarji: