Inter ugnal Romo in ubranil prednost pred Juventusom

Milanski nogometaši v 10. kolu italijanskega prvenstva do tesne zmage.
Fotografija: Marcus Thuram je v 81. minuti premagal vratarja Rome. FOTO: Claudia Greco/Reuters
Odpri galerijo
Marcus Thuram je v 81. minuti premagal vratarja Rome. FOTO: Claudia Greco/Reuters

Milanski Inter je v 10. kolu italijanskega nogometnega prvenstva premagal Romo z 1:0 in se povzpel na vrh prvenstvene lestvice. Udinese slovenskih reprezentantov Jake Bijola in Sandija Lovrića pa je tudi po desetih odigranih tekmah še brez zmage.

Inter je na domačem terenu prevladoval proti varovancem Joseja Mourinha. Ti si niso priigrali niti ene priložnosti, proti vratom tekmeca pa so sprožili le en strel. Črno-modri so poskušali precej več, tri točke pa je vodilni ekipi serie A zagotovil Marcus Thuram v 81. minuti.

Finalisti zadnje sezone lige prvakov imajo po desetih kolih 25 točk, dve več od Juventusa, ki je v soboto z golom ob izteku dvoboja ugnal Verono z 1:0 z golom Andree Cambiasa.

Tretje mesto zaseda Milan, ki je zbral 22 točk. Rdeče-črni so bili na dobri poti do treh točk, saj so po polčasu proti Napoliju vodili z 2:0 po zadetkih Oliviera Girouda (22., 31. minuta). V drugem polčasu sta za prvake prejšnje sezone zadela Matteo Politano (50.) in Giacomo Raspadori (63.) za končnih 2:2.

Daleč zadaj je Udinese slovenskih nogometašev Jake Bijola, Sandija Lovrića in Davida Pejičića. Slednjega ni bilo v kadru Videmčanov, medtem ko je Bijol odigral celo tekmo, Lovrić pa je na zelenico v Monzi stopil v 62. minuti.

Dvoboj se je končal z 1:1. Za Udinese, ki je zabeležil četrti zaporedni remi in sedmega v sezoni, je v 66. minut zadel Lorenzo Lucca. Monzo je v vodstvo popeljal Andrea Colpani v 27. minuti.

Popoldne je Cagliariju uspel izjemen preobrat. Frosinone Matjaža Kamenšek-Pahiča (ni ga bilo v kadru) je vodil že s 3:0, a so domači od 72. minute zadeli štirikrat, od tega dvakrat v sodnikovem dodatku. Obakrat je bil natančen Leonardo Pavoletti, in sicer v 94. in 96. minuti.

 

Preberite še:

Komentarji: