Girona na vrhu lestvice, Atletico Madrid pred Barcelono

Real Madrid v 22. kolu španskega nogometnega prvenstva z zasukom do treh točk. Katalonski velikan vedno večji palček, Xavi se poslavlja.
Fotografija: Igralci Villarreala so bili v zadnjih minutah igre dokaj mirni, tisti Barcelone obupani. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Igralci Villarreala so bili v zadnjih minutah igre dokaj mirni, tisti Barcelone obupani. FOTO: Albert Gea/Reuters

Nogometaši Girone so se z minimalno zmago na gostovanju pri Celti v Vigu vrnili na vrh španskega prvenstva, Atletico Madrid pa je proti Valencii zabeležil četrto zmago v zadnjih desetih dneh in se z boljšim razmerjem golov povzpel na tretje mesto. Nogometni palček s severa Katalonije še naprej drži korak z Real Madridom. Slednji je včeraj zmagal pri Las Palmasu 2:1, Girona pa je danes slavila zmago z 1:0 z zadetkom Portuja v 20. minuti.

Igralci Real Madrida so na Kanarskih otokih zabeležili 17. zmago v sezoni španske lige. Na začetku drugega polčasa se je proti Las Palmasu znašel v zaostanku z 0:1, z zadetkoma Viniciusa v 65. minuti in Aureliena Tchouamenija (84.) pa je na koncu prišel do treh točk, s katerimi se je vrnil na vrh razpredelnice.

Barcelona je po izpadu iz španskega pokala sredi tedna doživela novo hladno prho. Pred domačimi gledalci je proti Villarrealu nadomestila zaostanek z 0:2, nato pa klonila s 3:5. Katalonci, ki so januarja ostali brez naslova v španskem superpokalu in izpadli v četrtfinalu pokala proti Athletic Bilbau, so znova razočarali zveste navijače.

Za goste sta prva dva zadetka dosegla Gerard Moreno (41.) in Ilias Akhomach (54.), Barcelona je sicer v dobrih desetih minutah storila popoln zasuk – Ilkay Gündogan (60.), Pedri (68.), Eric Bailly (avtogol, 71.) so bili strelci, a nato povsem popustila in prejela še tri zadetke – Gonçalo Guedes (84.), Alexander Sørloth (99.) in Jose Luis Morales (101.) so zadeli.

Xavi napovedal slovo

Trener katalonskega nogometnega velikana Barcelone Xavi Hernandez  je napovedal, da bo po koncu sezone zapustil klub. Novinarjem je to sporočil po ligaškem porazu proti Villarrealu (3:5). »Klub bom zapustil 30. junija, to je odločitev, ki smo jo sprejeli s predsednikom in strokovno ekipo,« je dejal Xavi.

»Mislil sem predvsem na igralce in klub. Imam občutek, da sem se odločil pravilno. Klub potrebuje spremembo dinamike, ki je trenutno zelo negativna,« je še dodal 44-letni trener Barçe, ki je na tej funkciji od novembra 2021 in ima veljavno pogodbo do junija 2025.

Kot trener blaugrane je osvojil superpokal in prvenstvo. Dodal je, da si ne bo premislil niti v primeru, če bi osvojil ligo prvakov. Ni pa še odpisal niti domačega tekmovanja: »Optimističen sem, da bo ta sprememba dinamike delovala. Lahko še osvojimo ligo, težko bo, a se bomo borili.«

Komentarji: