Katančev soborec nasledil skorumpiranega predhodnika

Bivši član šampionske Sampdorie Marco Lanna je novi predsednik kluba iz Genove.
Fotografija: Korupcije osumljenega Massima Ferrera (na fotografiji) je na čelu italijanskega nogometnega kluba Sampdoria zamenjal Marco Lanna, nekdanji član šampionskega moštva in soigralec Srečka Katanca. FOTO: Daniele Mascolo Reuters
Odpri galerijo
Korupcije osumljenega Massima Ferrera (na fotografiji) je na čelu italijanskega nogometnega kluba Sampdoria zamenjal Marco Lanna, nekdanji član šampionskega moštva in soigralec Srečka Katanca. FOTO: Daniele Mascolo Reuters

Na ponedeljkovih volitvah je bil za novega predsednika italijanskega prvoligaškega nogometnega kluba Sampdoria imenovan 53-letni Marco Lanna. Na tem položaju je zamenjal Massima Ferrero, ki je moral odstopiti zaradi obtožb o gospodarski korupciji.

Lanna je član zlate generacije zasedbe iz Genove, ki je pod taktirko slovitega srbskega trenerja Vujadina Boškova osvojila edini naslov italijanskega prvaka v sezoni 1990/91. Tedaj je barve tega kluba zastopal tudi nekdanji selektor Slovenije Srečko Katanec, poleg njega še nekatera slovita imena, kot so Gianluca Vialli, Roberto Mancini, Attilio Lombardo, Gianluca Pagliuca.

Lanna je za Sampdorio igral med letoma 1987 in 1993, ko je prestopil v Romo, v ekipo iz Genove se je znova vrnil leta 2002.

Sampdoria je trenutno na 15. mestu v 20-članski serie A.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: