Ker so okepali sodnika, morajo seči globoko v žep

Nogometnemu klubu Maribor zaradi navijaških neredov na tekmi z Domžalami globa v višini 7400 evrov.
Fotografija: Mariborski navijači so imeli svojo (novoletno) zabavo na tekmi med vijoličnimi in Domžalami. FOTO: Marko Pigac/pigac.si
Odpri galerijo
Mariborski navijači so imeli svojo (novoletno) zabavo na tekmi med vijoličnimi in Domžalami. FOTO: Marko Pigac/pigac.si

 Nogometni klub Maribor bo zaradi dogajanja v zadnjem krogu jesenskega dela Prve lige Telemach moral za slovenske razmere precej globoko seči v žep. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je Mariborčanom izdal globo v višini 7400 evrov. Nešportno in neprimerno vedenje navijačev, večkratno prižiganje bakel in posledično začasna prekinitev tekme, metanje sneženih kep na igrišče, žaljivo skandiranje do gostujočih navijačev in ekipe, po koncu tekme pa so še s sneženo kepo zadeli pomočnika sodnika, je seznam dejanj, ki jih je pri izdaji denarne kazni upošteval disciplinski sodnik.

Nogometaši Maribora so 11. decembra na stadionu Ljudski vrt na tekmi 20. kroga 1. SNL sicer premagali Domžale z 1:0, na zimski premor pa odšli kot vodilna ekipa na prvenstveni lestvici. Oglobljeni so bili tudi Koprčani, ki bodo morali plačati 700 evrov zaradi žaljivega skandiranja navijačev in neprimernega vedenja do gostujočih navijačev in ekipe Mure.

Komentarji: