Kevin Kampl čaka na Borussio Dortmund

Šved Emil Forsberg je v Bremnu v zadnji minuti podaljška zadel za zmago z 2:1 proti Wedrerju in za Leipzigovo uvrstitev v finale nemškega pokala.
Fotografija: Kevin Kampl se je v Bremnu veselil dramatične zmage in Leipzigove uvrstitve v veliki finale nemškega nogometna pokala.  FOTO: Cathrin Müller/AFP
Odpri galerijo
Kevin Kampl se je v Bremnu veselil dramatične zmage in Leipzigove uvrstitve v veliki finale nemškega nogometna pokala.  FOTO: Cathrin Müller/AFP

Leipzig z golom Šveda Emila Forsberga v zadnji minuti podaljška z 2:1 v gosteh premagal Werder in se kot prva ekipa uvrstil v finale nemškega nogometnega pokala. Tekmec ekipe Kevina Kampla, ki je igral vso tekmo, bo znan nocoj, ko se bosta pomerila Borussia Dortmund in Kiel. Finale bo 13. t. m. v Berlinu.

Leipzig je v dramatični tekmi povedel z golom Južnokorejca Hee-Changa Hwanga v 92. minuti, Leonardo Bittencourt je v 105. minuti izenačil, v 120. pa je zmago Kamplovi ekipi zagotovil Forsberg. Kampl je v 99. minuti dobil rumeni karton in bi se v finalu lahko pomeril proti svojemu nekdanjemu moštvu Borussii.

Oba strelca zmagovalcev sta v igro vstopila iz klopi le nekaj minut pred goloma, Forsberg v 114. minuti, Hwang pa v 90. Tudi Bittencourt ni začel v prvi enajsterici, na igrišče je prišel v 73. minuti.

Leipzig bo imel sredi maja v nemški prestolnici priložnost, da osvoji prvo pomembno lovoriko v klubski zgodovini; leta 2019 je bil v finalu pokala prvič poražen.

Preberite še:

Komentarji: