Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Klopp: Roma bi si zaslužila vsaj podaljške

Predsednik Rome James Pallotta je bil besen zaradi napak Damirja Skomine, Klopp pa je priznal, da je imel Liverpool srečo. 
Kapetan Liverpoola Jordan Henderson je na igrišče prinesel transparent v čast Seanu Coxu. 
Kapetan Liverpoola Jordan Henderson je na igrišče prinesel transparent v čast Seanu Coxu. 
N. Gr.
3. 5. 2018 | 10:18
3. 5. 2018 | 13:48
2:57
Zanimiv večer na olimpijskem stadionu v Rimu je vodil glavni sodnik Damir Skomina, ki je zelo razjezil predsednika Rome Jamesa Pallotto. Američan je prepričan, da bi lahko Rimljani dobili še najmanj dve enajstmetrovki, ki bi spremenili potek srečanja. 

»Mislim, da je zdaj vsem jasno, da tudi liga prvakov potrebuje videosodnika (VAR). Ne moremo kar gledati in dopustiti, da se takšne stvari dogajajo, El Shaarawy v 49. minuti ni bil v prepovedanem položaju, Džeka je podrl vratar za enajstmetrovko, pa pred tem ni bil v prepovedanem položaju, roko v 63. minuti so videli vsi, le sodnik ne, tudi v 67. minuti so Schicka podrli v kazenskem prostoru,« je besnel Pallotta. 

»Vem, da je težko biti sodnik, a se je kljub vsemu težko sprijazniti, da izpadeš na takšen način. Liverpool bi lahko v 63. minuti dobil tudi rdeč karton. So odlična ekipa, čestitam jim za uvrstitev v finale, a če se v prihodnje ne bo nič spremenilo, potem res ne vem, kako naprej, takšne tekme so naravnost smešne,« je sklenil predsednik Rimljanov. 
 

Klopp priznal, da Liverpool ni bil na pravi ravni


»Moram čestitati Romi za neverjetno vrnitev in izvrsten boj, prikazali so res dober nogomet. Imeli so tudi nekaj morebitnih enajstmetrovk, nisem dobro videl, kaj se je dogajalo, a najbrž bi si zaslužili vsaj podaljške za današnjo predstavo. Mi smo prikazali nekaj izjemnih protinapadov, a nismo bili na takšni ravni, kot znamo biti, zato se je zgodil ta poraz. Oboji smo dali vse od sebe, in če bi bili podaljški, res ne vem, kdo bi sploh še zdržal na igrišču,« je po tekmi razlagal trener rdečih Jürgen Klopp.

Nemec je vesel uvrstitve v finale, a ve, da jih pravi test še čaka: »V ligo prvakov smo prišli skozi kvalifikacije, zdaj pa smo na poti v Kijev. Neverjetno je, v finalu bomo nedvomno pravi in napadli z vsemi močmi, ne glede na to, da nam bo nasproti stal Real. Uvrstitev v finale je uspeh, a ni dovolj, bili smo tudi v finalu ligaškega pokala, pa mi zdaj nihče ne čestita za to. Štejejo le lovorike in v Kijevu nas čaka poseben večer.«
 

Tudi za Coxa


Nogometaši Liverpoola so ob koncu tekme slavili tudi s transparentom, posvečenim 53-letnemu irskemu navijaču Seanu Coxu. Ta je pred prvo tekmo v Liverpoolu prišel iz bara neposredno ob Anfieldu, da bi odšel na tekmo, pred barom pa ga je napadla skupina Rominih huliganov. Eden ga je menda s pasom zadel v glavo, Cox je še vedno v umetni komi, zdravniki pa se borijo za njegovo življenje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine