Le naravna nesreča lahko ustavi zdaj tudi igrivo Olimpijo

Sedem kol pred koncem prvenstva odličen položaj Ljubljančanov, ki uživajo že sedem točk naskoka pred Mariborčani.
Fotografija: Mladi srbski up pri Olimpiji Radivoj Bosić je bil razigran, Koprčani pa raztreseni in kljub vodstvu povsem nemočni. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Mladi srbski up pri Olimpiji Radivoj Bosić je bil razigran, Koprčani pa raztreseni in kljub vodstvu povsem nemočni. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Olimpija neustavljivo juriša proti naslovu slovenskega prvaka. V 29. kolu 1. SNL je nista ustavila ne hiter zaostanek ne odsotnost najboljšega igralca in strelca Đorđeja Ivanovića. Z učinkovito igro je premagala vselej neugoden, a včeraj nezbran Koper. Nasula mu je šest golov. Pred najbližjim zasledovalcem Mariborom si je nabrala že sedem točk prednosti. Drugih tekmecev nima več, tretja Mura je namreč izgubila v Sežani in bo krčevito branila položaj pred razigranimi Domžalčani.

Če je Olimpiji lanska prekinitev prvenstva zaradi pandemije koronavirusa ukradla naslov, ji bo, če ne bo senzacije, letošnja povrnila vse. Težko je verjeti, da bi tudi predsednik Milan Mandarić (iz ZDA se je vrnil včeraj) povlekel kakšno nepredvidljivo potezo zdaj, ko mu gre po številnih kadrovskih menjavah vse na roko. Za to nima potrebe, saj se pod vodstvom Gorana Stankovića zeleno-beli iz čvrstih fantov spreminjajo še v igrive in samozavestne.
Zmagujejo v velikem slogu.

»Manj taktike, več sproščenosti,« je glavni razlog za navdihujočo preobrazbo Olimpije v tednu dni za TV Slovenija razkril Nik Kapun, ki je v igro vstopil v drugem polčasu in igral svojo jubilejno 150. tekmo za Olimpijo.

Olimpija je bila zelo sproščena, v pravem trenutku srečna, izenačujoči gol so zabili Koprčani, pri tretjem je strel Nina Pungarška preusmeril eden od gostujočih branilcev. Gol bivšega Celjana tik pred odmorom je prevesil jeziček na tehtnici in usmeril dvoboj v neenakovrednega. Hitrost in agresivnost Ljubljančanov, ki so si privoščili le dve napaki in iz obeh prejeli gol, sta bili na razred višji stopnji od koprskih.

Olimpijin moštveni duh je bil viden tudi proti Koprčanom. Golov in zmage so se sijajno razpoloženi nogometaši veselili kot otroci. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Olimpijin moštveni duh je bil viden tudi proti Koprčanom. Golov in zmage so se sijajno razpoloženi nogometaši veselili kot otroci. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Skoraj brez besed je bil ob izvedbi svojih varovancev tudi Stanković.

»Klobuk dol, fantje so si priigrali zmago. Vse se je izšlo, toda ne smemo se uspavati. Nič še ni odločeno, trudili se bomo zadržati tak ritem,« je brez evforije povedal Stanković, ki je z mladimi silami v enajsterici in z razpoloženim Maticem Finkom na desni strani odločilno vplival na potop tekmecev. Olimpijino spomladansko moč upodabljajo slovenski igralci, v začetni enajsterici sta bila tujca le razigrani Radivoj Bosić in zanesljivi Vujadin Savić.

Razloge za gostujoči zlom je Rodolfo Vanoli našel v enem najpomembnejših delov nogometne igre.

»Takšnih golov iz prekinitve si ne bi smeli privoščiti,« je bil jezen 58-letni Italijan.


Mura izgublja stik


V Sežani je Mura izgubila možnosti, da bi še ostala v boju za prvaka in je sploh prvič izgubila s Taborom, ki je navkljub zaostanku izpeljal zasuk. Pot do desete prvenstvene zmage, zelo pomembne v boju za osmo ali višje mesto, je Sežancem v 48. minuti omogočil Sobočan Dragan Lovrić. Z drsečim štartom je pokosil strelca izenačujočega gola Dina Stančića in si prislužil drugi rumeni karton.

Mariborčan Martin Milec bo zaradi poškodbe izpustil nekaj tekem. FOTO: Tadej Regent
Mariborčan Martin Milec bo zaradi poškodbe izpustil nekaj tekem. FOTO: Tadej Regent


Maribor zdelujejo še poškodbe


Mariborčani izgubljajo na igrišču točke, derbi z Domžalami pa je pustil še hujše posledice v zdravstvenem stanju: za nekaj mesecev je zaradi strgane stegenske mišice izgubljen Argentinec Ignacio Guerrico, nekaj tekem bosta izpustila tudi Blaž Vrhovec in Martin Milec.

Prvenstvo bodo v peklenskem ritmu nadaljevali že konec tedna. Olimpija v nedeljo gostuje v Murski Soboti, Maribor dan prej v Šiški.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: