Liga prvakov vijoličnim navrgla 18,44 milijona evrov

UEFA je kolektivom, ki so v prejšnji sezoni tekmovali med klubsko elito stare celine, razdelila več kot 1,4 milijarde evrov.
Fotografija: Za tri neodločene izide so vijolični prejeli milijon in pol. FOTO: Andrej Volkov/Reuters
Odpri galerijo
Za tri neodločene izide so vijolični prejeli milijon in pol. FOTO: Andrej Volkov/Reuters

Ljubljana – Evropska nogometna zveza (UEFA) je kolektivom, ki so v prejšnji sezoni tekmovali med klubsko elito stare celine, v ligi prvakov, razdelila več kot 1,4 milijarde evrov, svoj (sploh ne skromen) delež je prejel tudi Maribor, ki mu je v klubsko blagajno kapnilo 18,444 milijona evrov. Zneske je UEFA danes obelodanila v sporočilu za javnost.


2,2 milijona iz trženja pravic


Vijolični so si prva dva milijona zagotovili že v kvalifikacijah, 12,7 milijona je znašala štartnina za ligo, s tremi neodločenimi izidi (1:1 dvakrat z moskovskim Spartakom in enkrat s Sevillo) so si priigrali nov milijon in pol, trženje pravic pa jim je navrglo še 2,244 milijona evrov.


Največ zaslužil Real


Največ zaslužka je kajpak imel evropski prvak, madridski Real, ki je obogatel za 88,654 milijona evrov. Takoj za njim se je znašla italijanska polfinalistka Roma (83,802 milijona), finalist Liverpool (81,283 milijona), četrtfinalist Juventus (80,057 milijona) in še zadnji polfinalist Bayern (70,494 milijona evrov).


Oblakovi služili na dveh frontah


Čeprav je obtičal že v polfinalu, je v evropski ligi največ – 27,779 milijona – zaslužil Arsenal, medtem ko je finalist Olympique Marseille prejel 22,966 milijona. Še bolj so si blagajno napolnili pri zmagovalcu, madridskem Atleticu z Janom Oblakom med vratnicami, vendar pa so si 31,730 milijona zagotovili za nastopanjem v ligi prvakov, še 16,127 milijona evrov pa v evropski ligi, ki so se ji pridružili v drugem delu.

Preberite še:

Komentarji: