Lionel Messi bo skušal prekrižati načrte Janu Oblaku

Pod drobnogledom konca tedna španski derbi med Atleticom in Barcelono v Madridu.
Fotografija: Jan Oblak je bil v sredo uspešen v Atenah, danes bo želel razveseliti še navijače Atletica v derbiju z Barcelono. FOTO: Susana Vera Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak je bil v sredo uspešen v Atenah, danes bo želel razveseliti še navijače Atletica v derbiju z Barcelono. FOTO: Susana Vera Reuters

Najboljši na svetu nimajo premora. Po dveh tednih reprezentančnih tekem se spet vrača vrhunski klubski nogomet. Pod drobnogledom bosta tekmi v Londonu in Madridu, v ospredju tudi slovenski vratar Jan Oblak. Obeta se srdita bitka za Madrid, točneje štadion Wanda Metropolitano, na katerem domuje Atletico, sobotni gost na njem pa bo slovita, čeravno razrvana Barcelona.

Zanimiv bo trenerski dvoboj med Diegom Simeonejem in Ronaldom Koemanom, še bolj privlačno bo na igrišču, kjer se bo trlo odličnih asov, čeravno ne bodo igrali vsi: škoda je, da ne bo zraven Luisa Suareza, ki ga po selitvi iz Barcelone v Atletico niso mogli ustaviti branilci tekmecev, ustavil ga je šele covid-19. Prav tako je škoda, da se je poškodoval Barçin up Ansu Fati, ki je bil dotlej izjemno razigran in učinkovit.


Na trnih bo tudi selektor Matjaž Kek


Spored najodmevnejših tekem. INFOGRAFIKA: Delo
Spored najodmevnejših tekem. INFOGRAFIKA: Delo
 Simeone (4-4-2 oziroma 4-2-3-1) si želi, da bi bil nared vsaj Diego Costa (»Z nami normalno vadi, zato kandidira za tekmo,« je potrdil.), v nasprotnem primeru mu bo ostal le Joao Felix, ki premore mojstrsko tehniko, ne pa bikovske moči in zvitosti Coste. Vsekakor ima Atletico v tej sezoni na voljo dovolj kakovostnih rešitev v napadu (Saul, Koke, Correa, …), zato bo gotovo konkurenčen gostom. Ne nazadnje je prav madridska rdeče-bela ekipa edina neporažena v Španiji.

Barcelona? Koeman bo poslal v ogenj nekdanjega aduta Atletica Antoina Griezmanna, za njem bo igrala linija Pedri-Messi-Dembele (4-2-3-1). Z gledalci na tribuni bi nemara spremljali eno najbolj spektakularnih tekem sezone 2020/21.

Slovenske navijače in selektorja Matjaža Keka zanima tudi odgovor na vprašanje: kako bo šlo vratarju Janu Oblaku? V dosedanjih 16 tekmah z Barcelono – več jih je Škofjeločan igral le proti Realu (19) – je Oblak prejel 24 golov, najpogosteje ga je ogrožal prav najboljši na svetu Lionel Messi, in le enkrat je ohranil mrežo nedotaknjeno. Ob tem je Atletico Madrid nazadnje na svojem štadionu strl Barcelono davnega leta 2010 (v ligi prvakov je bil resda uspešnejši v letih 2014 in 2016).

Jan Oblak je v tej španski sezoni prejel le dva gola, najmanj med vsemi vratarji v ligi. FOTO: Miguel Vidal/Reuters
Jan Oblak je v tej španski sezoni prejel le dva gola, najmanj med vsemi vratarji v ligi. FOTO: Miguel Vidal/Reuters


Bomo videli, kdo bo boljši, Atletico (bilanca 5-2-0, razlika v golih 17:2) bi z morebitno zmago nad Barcelono (3-2-2; 15:8) vložil najresnejšo kandidaturo za naslov španskega prvaka, prvo, odkar je prišel v jato iz Lizbone Jan Oblak.

Morda bodo prišli na svoj račun tudi navijači: nazadnje je bilo 30. junija v Kataloniji 2:2, še gol več so videli pozimi na štadionu kralja Abdullaha v Džedi – na njem je nekoč deloval tudi Kek –, ko je Atletico dobil tekmo za španski superpokal (3:2).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: