Lionel Messi je pisal zgodovino

V južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo je Argentinec dosegel tri gole in postal najboljši strelec celine. Brazilija ostaja stoodstotna.
Fotografija: Lionel Messi in drugi argentinski reprezentanti so prvič po poletni zmagi na južnoameriškem prvenstvu v Braziliji navijačem predstavili tudi zmagovalni pokal. FOTO: Juan Ignacio Roncoroni/Reuters
Odpri galerijo
Lionel Messi in drugi argentinski reprezentanti so prvič po poletni zmagi na južnoameriškem prvenstvu v Braziliji navijačem predstavili tudi zmagovalni pokal. FOTO: Juan Ignacio Roncoroni/Reuters

Lionel Messi je izboljšal nov rekord v nogometu. S hat-trickom na kvalifikacijski tekmi za mundial 2022 proti Boliviji (3:0), s sedmim reprezentančnim v karieri, je Argentinec postal najboljši strelec južnoameriškega nogometa. Brazilci so v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo ostali 100-odstotni, saj so v Recifeju z 2:0 premagali Peru.

Messi je za Argentino dosegel 77., 78. in 79. gol in jo ohranil trdno na poti v Katar prihodnje leto, medtem ko je Bolivija po porazu ostala pri dnu kvalifikacijske lestvice.

Štiriintridesetletni nogometaš Paris St-Germaina je odigral 153. tekmo v dresu argentinske izbrane vrste in najprej izenačil rekordni dosežek legendarnega Brazilca Peleja v 14. minuti, nato pa se je v 64. odlepil od njega in za piko na i zadel še dve minuti pred koncem tekme proti Boliviji.

»Dolgo časa sem čakal na to. Zdaj bom v tem užival, to je res edinstven trenutek v moji karieri. Zelo sem vesel,« je dejal prvi zvezdnik svetovnega nogometa.

Neymar je v Peruju imel veliko dela z ostrimi domačimi branilci, aje na koncu le preživel in bil tudi strele enega od dveh brazilskih golov za nadaljevanje stoodstotnega niza. FOTO: Ricardo Moraes/Reuters
Neymar je v Peruju imel veliko dela z ostrimi domačimi branilci, aje na koncu le preživel in bil tudi strele enega od dveh brazilskih golov za nadaljevanje stoodstotnega niza. FOTO: Ricardo Moraes/Reuters


Argentina je do zmage prišla le štiri dni po farsi v Braziliji, ko je brazilska zdravstvena organizacija Anvisa v 7. minuti prekinila nedeljsko tekmo v Sao Paulu, ker naj bi Argentinci kršili protikoronske predpise. Brazilske oblasti so zaustavile tekmo, zdaj mora svoje povedati Mednarodna nogometna zveza (Fifa). Za zdaj so iz Fife sporočili le, da preiskujejo primer.

Argentinci po zmagi z 18 točkami ostajajo na drugem mestu kvalifikacijske lestvice za Brazilci, ki ohranjajo 100-odstoten izkupiček. V Recifeju sta za Brazilijo, ki je igrala brez nogometašev iz angleške premier league, zadela Everton Ribeiro in Neymar. Brazilci imajo na vrhu 24 točk.

Urugvaj se je premaknil na tretje mesto s 15 točkami, potem ko je v sodnikovem dodatku za zmago proti Ekvadorju v Montevideu zadel Gaston Pereiro. Četrta sta s 13 točkami Ekvador in Kolumbija, ki je v Barranquilli prepričljivo s 3:1 premagala Čile.

Paragvaj je izboljšal svoje možnosti za mundial in v Asuncionu z 2:1 premagal Venezuelo, kar ga uvršča na šesto mesto tabele z 11 točkami. Nastop na mundialu v Katarju si bo izborilo pet najboljših reprezentanc iz južnoameriških kvalifikacij.

Preberite še:

Komentarji: