Lionel Messi je uradno prost nogometaš. Kaj zdaj?

Po 7504 dnevih Lionel Messi od danes uradno nima pogodbe z Bracelono in ni njen član. Nova pogodba je v zaključni pripravi.
Fotografija: Lionel Messi je simbol Barcelone, pri kateri je že več kot 20 let in tudi  še bo. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi je simbol Barcelone, pri kateri je že več kot 20 let in tudi  še bo. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Po 7504 dnevih Lionel Messi uradno nima pogodbe z Barcelono. Od danes je 34-letni Argentinec prost igralec.

Ne glede na vse, je Messijeva prihodnost 99 odstotno pri Barceloni. Podpis nove pogodbe v klubskem in igralčevem taboru pričakujejo v naslednjih dnevih, dotlej uradno Messi ni več Barcelonin nogometaš.

Predsednik kluba Joan Llaporta je zadnje mesece trdo delal in najboljšo klubsko desetico v zgodovini prepričeval, da ostane v katalonskem glavnem mestu. Ključno pri obstanku je tudi tvorno sodelovanje z očetom najboljšega igralca, sicer njegovim zastopnikom, Jorgejem Messijem.

Nova pogodba je v zaključnem delu in jo v veliki meri oblikujejo ogromni klubski dolgovi, ki presegajo milijardo evrov.

Messijev še nerazrešen status že povzroča nekaj tehničnih težav. Večina je povezanih z glavnimi pokrovitelji Barcelone, ki želijo vse oglaševalske akcije izpeljati z zagotovilom o Messijevem obstanku pri Barceloni. Tako je, na primer, na čakanju tudi oglaševanje nove kolekcije dresov, saj uradni opremljevalec Nike ne želi oglaševati brez Messijeve potrditve.

Messi je trenutno z Argentino na južnoameriškem prvenstvu v Braziliji, kjer upa na svojo prvo veliko turnirsko zmago na enem od velikih tekmovanj.

Preberite še:

Komentarji: